Solisti "Labudovog jezera" spremni za nastup u Banjaluci

Aleksandra Glišić
Solisti "Labudovog jezera" spremni za nastup u Banjaluci

BANjALUKA - "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog, najpoznatija baletska predstava na svijetu, gostuje sutra u Banjaluci u izvođenju ansambla Ruskog državnog baleta na ledu iz Sankt Peterburga.

 

Početak predstave zakazan je za 20 časova u Sportskoj dvorani "Borik", a banjalučki nastup je i kraj ovogodišnje turneje ruskih umjetnika. 

Zoran Đurić iz "Kvin estrade", koja je organizator gostovanja, podsjeća da je ova baletska predstava već jednom izvođena pred banjalučkom publikom. 

Solisti baleta Eketerina Fedorova i Aleksej Em poručili su da se raduju dolasku u Banjaluku i da su bili u iskušenju da svoje umijeće pokažu na klizalištu u gradu, ali su ipak odlučili da energiju sačuvaju za nastup.

- Imamo 30 solista u ansamblu i svi će nastupiti u Banjaluci. Od dva sastava, bolji će se predstaviti banjalučkoj publici. Značajno je to što smo jedini balet na ledu na svijetu koji izvodi klasične predstave - rekla je Ekaterina.

Napominje da su pripreme za svaku predstavu jako zahtjevne, a da ih strogi vremenski rokovi često uslovljavaju da se nekada moraju spremiti za samo 15 dana. 

Ruski državni balet na ledu iz Sankt Peterburga, osnovan  1967. godine, kombinacijom umjetničkog klizanja i elemenata klasičnog baleta oduševljava na brojnim nastupima širom svijeta, a iza njih je više od devet hiljada nastupa.

Oni koji su već gledali njihove predstave mogli su da se uvjere u ljepotu umjetničkog performansa na ledu koji prate zadivljujuća scenografija, sjajni kostimi i raskošna igra.

Ulaznice, koje koštaju 15 maraka, u prodaji su ispred Robne kuće"Boska" i na blagajni Sportske dvorane "Borik".

+++++++++++++

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana