Sokolac: "Santjago od mora" oduševio mališane

Srna
Foto: Srna

SOKOLAC- Glumci "Mašinog pozorišta" iz Beograda oduševili su danas mališane u vrtiću na Sokocu pozorišnom predstavom "Santjago od mora".

Reditelj i glumac Saša Pantić rekao je danas novinarima da u predstavi, rađenoj po poznatom crtanom filmu, glavni junak traga za gusarskim blagom i na kraju zaključuje da su najveće blago djeca, što su i sami mališani prepoznali kao poruku.

On je uvjeren da su pažnju djece privukli i jako dobri kostimi, u kojima su pored njega u današnjoj predstavi igrali i glumci Maša Pantić, Đorđe Jovičić i Mia Stanišić.

Prema njegovim riječima, ovo beogradsko pozorište već duže vrijeme ima dobru saradnju sa predstavnicima Dječijeg vrtića na Sokocu, kao i lokalne vlasti, te da im dolazak na Romaniju ne predstavlja teškoću.

On je dodao da je već ugovoreno gostovanje glumaca ovog pozorišta u sokolačkom vrtiću za Novu godinu u kome će "Maša i medo" zajedno sa mališanima dočekati Djeda Mraza.

Vršilac dužnosti direktora vrtića Mirjana Subašić rekla je novinarima da je današnja predstava jedna u nizu aktivnosti u kojima su mališani uživali u proteklim danima, među kojima je bio i jučerašnji izlet u Orlovu pećinu na Romaniji.

U dječijem vrtiću na Sokocu boravi 195 mališana raspoređenih u osam vaspitno-obrazovnih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana