Snješkovo otvorilo vrata snovima

Aleksandra Madžar
Snješkovo otvorilo vrata snovima

Banjaluka - Ako ste pitali ili zamišljali kako izgleda svijet u kojem vladaju dječiji osmijeh i čista sreća, taj bajkoviti prizor mogao se doživjeti ispred Dječijeg pozorišta RS, gdje su najmlađi s nestrpljenjem čekali da se otvore vrata neobične zimske idile.

Ispred Dječijeg pozorišta RS juče je došao veliki broj mališana. U vazduhu se nestrpljenje pomiješalo sa odjecima aplauza, smijeha i uzvika prije početka zimske bajke "Snješkovo" i dolaska Svetog Nikole i Djeda Mraza. Da bi vrijeme što brže prošlo, pobrinuo se Dječiji hor "Vrapčići", koji je pjesmom dozivao omiljene božićne i novogodišnje likove, a njihovi drugari iz publike pjevali su s njima.

Veliki i odgovorni zadatak dobio je upravo Snješko Bijelić, kojem je direktor Dječijeg pozorišta RS Predrag Bjelošević uručio ključeve "Snješkova" i koji će do 30. decembra čuvati kuću u kojoj snovi najmlađih postaju java. Baš kao i u omiljenim pričama za djecu, Sveti Nikola i Djeda Mraz stigli su u svečanim kočijama, a onda su se svi zajedno uputili u "Snješkovo", a tamo ih je dočekala snježna avantura gdje su mogli da uplove u ledenu bajku, praznični sajam, kuću Svetog Nikole i kuću Djeda Mraza, ali i da uživaju u novogodišnjoj predstavi.

Bjelošević je istakao da se ovaj događaj u Banjaluci održava prvi put, te da im je, kao organizatorima, namjera da program preraste u tradicionalnu kulturno-zabavnu i edukativnu manifestaciju za najmlađe.

- Mališani će do 30. decembra uživati u različitim sadržajima. Imaće priliku da se druže sa poznatim piscima za djecu, među kojima su Ranko Pavlović, Aleksandra Čvorović, Petar Đaković i Jovo Čulić - objasnio je on.

Za sve male umjetnike koji se pronalaze u svijetu slikarstva biće organizovana mala škola slikanja koju će voditi akademski slikar Berina Šuščević, a oni koji vole da plešu moći će uživati u školi plesa baletskog studija "Alegro" sa instruktorom Rene Starčević.

Vrata Dječijeg pozorišta biće otvorena od 12 do 20 časova, a posjetioce će uvijek srdačno dočekati Snješko Bijelić.

Bjelošević je istakao da je ova manifestacija humanitarnog karaktera, te da se ulaz neće naplaćivati, ali da će posjetioci imati priliku da daruju onoliko novca koliko budu mogli za Udruženje porodica sa četvoro i više djece.

- Prihodi od prodaje proizvoda u "Snješkovom marketu" namijenjeni su Domu za djecu "Rada Vranješević - naglasio je Bjelošević.

Prije nego što su stigli ispred Dječijeg pozorišta Djed Mraz i Sveti Nikola pozdravili su mališane u "Tropik centru".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana