Snimanje serije rađene po djelima Mirjane Bobić Mojsilović ulazi u završnu fazu: Životni put i raspad jedne porodice

G.S.
Snimanje serije rađene po djelima Mirjane Bobić Mojsilović ulazi u završnu fazu: Životni put i raspad jedne porodice

Snimanje igrane TV serije “Azbuka našeg života” prema romanima književnice Mirjane Bobić Mojsilović, u režiji Jelene Bajić Jočić, ulazi u finalnu fazu, objavila je produkcijska kuća “Contrast Studios”

Do kraja snimanja je ostalo još samo nekoliko sedmica, a prema prvim reakcijama autora i producenata, biće to televizijski projekat vrijedan pažnje.
Scenario je nastao prema motivima romana “Muška azbuka” i “Azbuka mog života” i iznjedrio je seriju od 10 epizoda.

Ova savremena porodična priča, u kojoj je težište stavljeno na muško-ženske odnose, predstaviće životni put i raspad jedne porodice.
Glavni junaci bivaju izloženi životnim izazovima pred kojima prave pogrešne izbore, i vremenom postaju žrtve svojih odluka i svog ega koji ih odvodi na pogrešan put.
- Što se umetničkog aspekta tiče, u estetici slike i zvuka ovom serijom će dominirati kadrovi puni atmosfere, koji imaju za cilj da oslikaju složena emotivna stanja naših junaka - rekla je autorka i kreatorka serije Jelena Bajić Jočić.

Ona je istakla da serija pored umjetničke ima i druge vrijednosti, jer na izvjestan način predstavlja i kritički osvrt na moralno posrnulo savremeno društvo u kojem zadovoljavanje materijalnih želja ostavlja duhovnu šupljinu u svima.

- “Serija ''Azbuka našeg života” biće pravo osveženje na domaćoj televizijskoj i medijskoj sceni, ne samo zbog činjenice da je to jedna veoma uzbudljiva, iskrena i emotivna porodična drama, već i zato što je karakteriše inovativni pristup u umetničkoj naraciji i rediteljskom postupku - naveli su iz produkcijske kuće koja radi na ovoj seriji.

Emitovanje serije planirano je za sljedeću godinu, premijerno na kablovskom kanalu Superstar TV i reprizno na Prvom programu Radio televizije Srbije.

Uloge

Pored Jadrana Malkoviča i Aleksandre Janković u glavnim ulogama, vodeće role odigrali su i Isidora Simijonović, Anđelka Prpić, Anastasija Mandić, Nebojša Milovanović, Jovana Stipić, Miona Marković, Đorđe Mišina, Tihomir Stanić, Katarina Gojković, Danina Jeftić, Milena Pavlović, Iva Štrljić, Nedeljko Bajić i drugi.
Svojom glumom priču će obogatiti i Aljoša Vučković, kao povratnik na scenu Radoš Bajić, ali i sama autorka romana - Mirjana Bobić Mojsilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana