Snaga talenta na Zapletu 06

Aleksandra Madžar
Snaga talenta na Zapletu 06

Banjaluka - Ovogodišnji Međunarodni festival mladog glumca "Zaplet 06" donosi raznovrstan i bogat izbor predstava iz našeg grada i regiona, koje će zasigurno ostaviti veliki utisak na publiku.

Rekla je ovo za "Glas Srpske" glumica i jedan od osnivača Gradskog pozorišta "Jazavac" Dragana Marić, najavljujući festival, koji će biti održan od 21. do 27. oktobra u ovom teatru.

Pripreme su, kako je rekla Marićeva, u punom jeku, a kreativni tim "Jazavca" vrijedno radi, da bi svojim posjetiocima pružili potpuni užitak u intrigama pozorišta. Podsjetila je da će svečanu zavjesu podići komad "Autobiografija" Branislava Nušića u režiji Ane Đorđević.

Premijera ovog komada 21. oktobra imaće posebnu draž, jer će označiti dva važna događaja, početak festivala i proslavu osmog rođendana ovog teatra.

- Selektor "Zapleta 06" glumac Ljubiša Savanović u goste je pozvao odlične predstave, koje će oduševiti publiku. Tokom sedam dana festivala bićemo u prilici da ugostimo ansamble iz Prijedora, Rijeke, Beograda, Velike Gorice, kao i DIS pozorište iz Banjaluke - istakla je Marićeva.

Zaljubljenici u život stvoren na sceni imaće priliku da pogledaju komad "Ćelava pjevačica" Atelje 212 iz Beograda, "Večeru budala" Pozorišta Prijedor, kao i predstavu "I živjeli su srećno", teatra Scena Velika Gorica iz Hrvatske.

Publici će se predstaviti i ansambl DIS pozorišta, koji će svoje glumačke kreacije pokazati kroz komad "Terapija", a na velikoj sceni Narodnog pozorišta RS biće izvedena predstava "Aleksandra Zec" HKD teatara iz Rijeke.

Stručni žiri, koji će odlučivati o najboljima, radiće u sastavu: glumac iz Varaždina Stojan Matavulj, glumica iz Banjaluke Slađana Zrnić i reditelj iz Beograda Ana Đorđević.

- I ovaj put dodijelićemo nagradu za najbolju predstavu, najboljeg glumca i glumicu festivala. A priliku da odluči ko je najbolji glumac ili glumica večeri imaće publika, koja će poslije svakog izvođenje glasati - dodala je glumica.

Rambo Amadeus

- Zatvaranje festivala obilježiće dodjela nagrada, ali i Veče glomazne poezije Ramba Amadeusa. Naša publika imaće priliku da se druži sa glumcima poslije svake predstave. Tokom okruglog stola, koji će voditi dramaturg Boris Milanović, svi prisutni će imati priliku da postavljaju pitanja - najavila je Dragana Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana