Smijehom kroz snježnu avanturu

Aleksandra Madžar
Smijehom kroz snježnu avanturu

Banjaluka - Premijera "Snješka Bijelića" je bila jedna od onih izvođenja zbog čega jedan glumac u teatru za djecu i postoji.

Rekao je ovo glumac Dragan Banjac poslije premijernog izvođenja komada u režiji Aleksandra Pejakovića u četvrtak uveče u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.

Mališani su od samog početka kada se podigla zavjesa, pa sve do trenutka kada su se glumci poklonili publici, bodrili Snješka Bijelića, pjevali i vodili ga do konačnog susreta sa Djeda Mrazom.

- Nenametljiv koncept igre, koju je Pejaković postavio, uz mnoštvo svjetla i muzike je odlična scenska kombinacija, koju su djeca iskreno nagradila aplauzima i smijehom. Predstava je prevashodno namijenjena predškolskom uzrastu djece i pozivam ih da posjete Dječije pozorište RS i zajedno sa nama uživaju u ovoj novogodišnjoj zavrzlami - dodao je Banjac.

Zadovoljstvo nije krio ni reditelj, koji je podsjetio da je njihov cilj bio stvoriti, prije svega, interaktivnu predstavu za mališane.

- Izuzetno dobra reakcija najmlađih potvrdila je da smo ga i ostvarili. Iako je predstava namijenjena djeci od tri do osam godina, nisu izostale pozitivne reakcije ni roditelja, kao ni baka i djedova koji su bili u publici - zadovoljan je Pejaković.

Prigodna novogodišnja predstava, kako kaže, zaista je jedan prekrasan način da klinci uživaju u prazničnoj atmosferi.

- Sudeći po velikoj količini smijeha u sali, mališani iz Dječijeg pozorišta RS su izašli puni utisaka, jer su upamtili mnoge gafove Snješka Bijelića. Nadamo se da je kompletnom utisku doprinijela i radna verzija "Snješkova", koje će biti svečano otvoreno 20. decembra u 12 časova - najavio je Pejaković.

U snježnoj avanturi uživala je i glumica Zorana Šuman.

- Avantura je počela onog trena kada je "neko" ukrao nos Snješka Bijelića. Ovo je novogodišnja razigrana predstava, uz veselu muziku i družinu i mi spremno čekamo i ostale mališe koji nisu mogli doći na premijeru da zajedno dočekamo Djeda Mraza - kazala je Šumanova.

Prva repriza "Snješka Bijelića" biće izvedena u subotu, 12. decembra, u 18 časova.

Kreativni tim

Za kostimografiju je zadužena Jelena Savić, a maske i lutke pripremio je Zoran Bjelošević. Rad na koreografiji i scenskom pokretu povjeren je glumici Narodnog pozorišta Republike Srpke Miljki Brđanin. Plakat je dizajnirao Aleksandar Gaćanović, dok je organizator predstave Draška Despenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana