Slike, predstave i muzika u čast Mikši

S. Ta.
Slike, predstave i muzika u čast Mikši

Prijedor - Dvodnevna manifestacija “ŠA ulica” koja je uvod u ovogodišnji, drugi po redu “ŠA fest” posvećen rano preminulom prijedorskom muzičaru i akademskom slikaru Daliboru Popoviću Mikši, održana je u Prijedoru.

Na trgu kod Patrije prve večeri svoju poznatu stendap komediju “Đurologija” izveo je glumac Branko Đurić Đuro, a prethodno su svoje umijeće pokazali polaznici škole glume Deana Batoza. Drugo veče je bilo predviđeno za Gradsko pozorište “Jazavac”, čiji su glumci izveli komad “Celo telo tu me boli”, a sugrađanima se predstavila lutkarska i dramska sekcija Osnovne škole “Desanka Maksimović” i radionica Kreativno-edukativnog centra “Jakša”.

Osim na teatar pozornici kod Patrije, sadržaji “ŠA ulice” obje večeri održani su i na muzičkoj pozornici na Malom trgu, gdje su svirali banjalučki i prijedorski bendovi “Kombajn kvartet” i “Ketpul”, a sinoć su nastupili orkestar harmonika ”Skaj glori” prijedorske muzičke škole, banjalučki “Bandoneon skver” i prijedorski bend “Bećari”.

Ispred galerije ”Sreten Stojanović” ljubitelji likovne umjetnosti mogli su da pogledaju izložbu likovnih radova nastalih u “ŠA koloniji” koja je u Prijedoru počela prije sedam dana.

“ŠA festival” počinje večeras i trajaće dva dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana