Sjećanje na Vojislava Lubardu

G.S.
Sjećanje na Vojislava Lubardu

ROGATICA - Već tri godine Narodna biblioteka u Rogatici, sa književnim fondom koji obuhvata više od 35.000 naslova, nosi ime književnika i akademika Vojislava Lubarde.

Tim povodom postala je tradicija da se 17. juna, na dan njegovog rođenja davne 1930. godine, koji je i Dan biblioteke, održavaju kulturne manifestacije posvećene liku i djelu ovog znamenitog Rogatičanina.

Zbog mjera zaštite od virusa korona ove godine manifestacije su svedene na najmanju moguću mjeru. Priređena je izložba književnih djela i fotografija iz njegovog života, a o Lubardi je govorila direktorica biblioteke Milojka Krsanović.

- Rogatičani su, pisao je on, osoben soj ljudi, koje je teško opisati upravo zato što lako mijenjaju i ćud i držanje, a najlakše politiku. Napirlitanog ponosa, hitri na jeziku, još hitriji na nožu - navela je ona o Lubardinim zapisima.

Istog dana biblioteka je nagradila najvjernije čitaoce u periodu između prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg Dana biblioteke. Za najvjernijeg čitaoca Dječijeg odjeljenja proglašena je Anja Zdravković, dok je na Odjeljenju omladine i ostalih najvjerniji čitalac bila Mirjana Stojanović.        

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana