Sjećanja na Veliki rat

A. M.
Sjećanja na Veliki rat

Banjaluka - Promocija dokumentarnog filma i monografije, kao i predstavljanje izložbe "Srbija i Braničevo u Velikom ratu 1914 - 1918), biće otvorena večeras u 19 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora Kulturnog centra.

Organizator ovog značajnog događaja je Arhiv RS u saradnji sa gradom Požarevac, Istorijskim arhivom Požarevac i Vojnim arhivom Instituta za strategijska istraživanja Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Projekat "Srbija i Braničevo u Velikom ratu 1914 - 1918" se sastoji od izložbene postavke (izložbe arhivskih dokumenata), virtuelne prezentacije, kataloga, afiša, monografije i dokumentarnog filma.

Izložbena postavka obuhvata 50 panoa na kojima su tematski i hronološki predstavljeni bitni trenuci iz velike epopeje srpskog naroda prema arhivskim dokumentima i fotografijama iz fundusa Istorijskog arhiva Požarevac i Vojnog arhiva Ministarstva odbrane Republike Srbije, kao i izborom fotografija iz Vojnog muzeja u Beogradu i Programskog arhiva Radio-televizije Srbije. Veći dio dokumenata i fotografija prvi put su predstavljeni javnosti.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana