Sedmica Studija Jazavac: Aktuelne teme u dramskom izrazu

Aleksandra Madžar
Sedmica Studija Jazavac: Aktuelne teme u dramskom izrazu

Banjaluka - Premijerom predstave "On air" koja je autorski projekat Velimira Blanića i Slađane Zrnić koju će izvesti mladi glumci iz Studija "Jazavac" u četvrtak, 11. juna u 20 časova, biće zatvorena sezona u Gradskom pozorištu "Jazavac", ali i obilježena "Sedemica Studija Jazavac".

U danima koji su posvećeni upravo njima, njihovom trudu i talentu, polaznici Studija imaće priliku da se predstave publici vježbama koje su radili deset mjeseci sa svojim predavačima, sjajnim glumcima Nikolinom Jelisavac, Slađanom Zrnić. Draganom Marić i Velimirom Blanićem.

- Naši mališi sa nestrpljenjem čekaju da izađu na pozornicu, za njih, to predstavlja veliku sreću, jer su i odabrali pozorišnu umjetnost kao hobi, da bi se, nakon višemjesečnog rada, predstavili i publici - rekla je Marićeva.

Komad koji će podignuti zavjesu na ovoj maloj svečanosti na sceni će oživjeti studijsku TV debatu, a na sceni će o odnosu društva prema ekologiji, sportu i turbo folku govoriti, kako to obično biva, afirmacijska i negacijska grupa.

- S obzirom na to da u predstavi igraju 24 mlade osobe, Slađani i meni  bilo je zahtjevno sve te mlade ljude držati na okupu, motivisati ih, podsticati u njima elan da uspiju da izdrže do kraja - kazao je Blanić.

Nada se, kako je rekao, da će 11. juna oduševiti sve prisutne, jer mladi ljudi kroz ove tri priče imaju mnogo toga da kažu.

U petak u 18 časova na repertoaru je javna prezentacija grupe sa kojom je radila Nikolina Jelisavac. Šta su sa Slađanom Zrnić naučili, glumci amateri pokazaće u subotu, 13. juna u 20 časova. Nedjelja je rezervisana za drugu grupu Nikoline Jelisavac koja će svoju prezentaciju izvesti u 20 časova.

Mališani sa kojima je radio Velimir Blanić nastupiće na sceni "Jazavca" u ponedjeljak u 20 časova.

Ponos

- Veliki ponos Gradskog pozorišta "Jazavac" je upravo Studio "Jazavac", koji broji više od 100 članova. Pored ogromnog zadovoljstva koje nam pruža rad sa djecom, ujedno je i velika odgovornost pružiti i prenijeti sva znanja iz oblasti umjetnosti i kulture uopšte. Naš je cilj je ta djeca sutra budu ponosna što su bila dio našeg studija i da na neki način školujemo buduću pozorišnu publiku - kazala je Marićeva i dodala da će 17. juna u srijedu u 20 časova predstaviti mališani koji su bili dio Studija pjevanja, koji vodi operska pjevačica Ines Popović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana