Sastav “U2” strimuje koncertni film “V-U2”: Vizuelno muzički spektakl u Las Vegasu

Branislav Predojević
Sastav “U2” strimuje koncertni film “V-U2”: Vizuelno muzički spektakl u Las Vegasu

LAS VEGAS - Nedugo nakon što je završio svoju seriju koncerata pod nazivom “Achtung Baby Live at Sphere”, slavni irski sastav “U2” snimio je koncertni film “V-U2 An Immersive Concert film at Sphere Las Vegas”, u režiji gitariste Edža i Morglija Stejberga, koji će ići na striming.

Slavni sastav prvobitno je započeo svoju koncertnu seriju prošlog septembra na najmodernijoj lokaciji u Las Vegasu, nazvanoj “Sfera”, svirajući za više od 700.000 obožavalaca tokom 40 rasprodatih koncerta do marta 2024. godine.  Gitarista Edž kaže da je cilj ovog poduhvata bio da dovedu gledaoce filma na njihov koncert.

- Cilj je bio da se gledaocima filma pruži što bliže iskustvo koncerta “U2” uživo, a onda i malo više od toga. Iz razumljivih razloga nikad nisam gledao “U2” koncert, tako da mi je laknulo što smo uhvatili odličnu predstavu uživo, koja je najbliže iskustvo gledanja koncerta vlastite grupe - rekao je Edž.

Film “V-U2” biće prvi film ikada snimljen “Big skaj” sistemom kamera visoke rezolucije, koji je razvio studio “Sfere entertejmen”.

Da bi ponovo stvorio iskustvo kako je izgledalo prisustvovati jednom od nastupa “U2”, prema riječima režisera Stejnberga, kompanija je koristila imerzivne tehnologije, uključujući ekran od 54.000 kvadratnih metara i specijalna sjedala koja vibriraju.

- Znali smo sve ogromne mogućnosti tehnologije, ali nismo znali šta da očekujemo od procesa snimanja ovog filma. Rad je postao prava saradnja između benda, umjetnika, producenata i tehnoloških timova. Krajnji rezultat je bioskopsko iskustvo koje gledaoce prenosi u energiju i ljepotu emisije uživo - rekao je Stejnberg.

Ulaunice za striming film u iznosu od 100 dolara od juče su dostupne za kupovinu, a premijera filma zakazana je za 5. septembar. Nakon “U2” serije koncerata prostor “Sfera” predstavio je serije svirki bendova “Fiš” i “Ded end Kompani”, a sljedeći su “Iglsi”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana