Saša Hajduković: Meso kao reakcija na današnju Banjaluku

Mirna Pijetlović
Saša Hajduković: Meso kao reakcija na današnju Banjaluku

Banjaluka - Ideja za Banjalučki filmski i serijski specijalitet "Meso" krčka se već nekoliko godina, a kako najavljuje "glavni kuvar", režiser Saša Hajduković, snimanje ovog sto odsto domaćeg proizvoda, za koji scenario potpisuje Nikola - Kolja Pejaković, počinje 3. maja i trajaće naredna tri mjeseca.

Gotov proizvod, publici će biti serviran do kraja ove godine, a Hajduković u razgovoru za "Glas Srpske" otkriva nekoliko detalja ove, na "prvi miris", veoma zanimljive domaće priče.

- Kolja i ja u posljednjih dana intenzivno radimo na pripremama za snimanje serije i filma "Meso", tako da jedva čekamo da padne prva klapa - kaže Hajduković.

Kako kaže, riječ je o priči o Mirku koji se vratio iz Slovenije gdje je gradio karijeru fudbalera. Pri povratku kući, zatiče dementnu majku i autističnog Miću.

- Njegov otac je vlasnik roštiljnice, koju on pokušava na neki način da oživi i vrati povjerenje kupaca, odnosno, želja mu je da nastavi porodični biznis - kaže Hajduković.

Priča dobija zaplet kada ponovo sretne svog druga Slavka, koji se bavi sumnjivim biznisom.

- S vremenom, Slavko zbog novca koji mu daje, Mirka povlači na jednu drugu stranu - kaže Hajduković i dodaje da će publika ostatak radnje otkriti kada film i serija budu snimljeni.

Kada je u pitanju naziv "Meso", Hajduković kaže da, pored aluzije na roštiljnicu, za ovaj naziv su se odlučili jer živimo i odrastamo u jednom vidu kulture mesa.

- Sve više postajemo meso i gledamo jedni druge kao dobre ili loše komade mesa - ističe ovaj mladi reditelj, koji je publici poznat po filmu "32. decembar" za koji je više puta nagrađivan.

Pored filma, koji će biti prvi prikazan, "Meso" će imati i šest epizoda serije.

- Serija će, u principu biti iste tematike kao film, samo iz drugih uglova posmatranja i sa mnogo više detalja i širom slikom svakog lika - pojasnio je Hajduković.

Snimaće se u Banjaluci i okolini, a Hajduković kaže da je pred cjelokupnom ekipom veliki i izazovan posao, jer do sada, kako kaže, nikada nije radio ovako kompleksnu filmsku priču.

Kako je istakao Nikola Pejaković, na pres-konferenciji održanoj u četvrtak uveče povodom početka snimanja filma, ulaskom Brankice Janković kao producenta i kompanije "m:tel" koja je pružila veliku podršku, cijela priča je dodatno dobila na ozbiljnosti.

- Što se tiče tematskih krugova koje dodirujemo, u pitanju je naša zajednička reakcija na današnju Banjaluku. Progovorili smo o svojim iskustvima i ovom našem vremenu. Najvažnije je da na kraju dođemo do kvalitetnog proizvoda i da filmska industrija u ovom gradu počne da živi, da se Banjaluka postavi na kulturnu mapu - rekao je Pejaković.

Glumačka ekipa

- Igor Đorđević tumači lik Mirka, Branko Janković je Mića, Faketa Salibegović Avdagić je majka, Vuk Kostić je Glava, Nikola Pejaković je Slavko, a tu su još i Petar Božović, Marija Pikić, Viktor Savić, Ljubiša Savanović, Slobodan Perišić, Boris Šavija, Željko Erkić, Goran Jokić i mnogi drugi - otkrio nam je Saša Hajduković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana