Šantićeve večeri poezije u Mostaru i Nevesinju: Zvuci violine i promocija knjiga za publiku

A. M.
Šantićeve večeri poezije u Mostaru i Nevesinju: Zvuci violine i promocija knjiga za publiku

Mostar - Proslavljeni srpski violinista Jovan Kolundžija, uz pratnju pijaniste Vuka Božilovića, održao je koncert u Mostaru u okviru manifestacije "Šantićeve večeri poezije".

Koncert je održan u četvrtak uveče u punoj dvorani Muzičkog centra "Pavaroti" u Mostaru, gdje je Kolundžija izveo devet numera. Direktor "Pavaroti" centra Elvedin Nezirović rekao je da je gostovanje maestra Kolundžije velika čast za Muzički centar i za Mostar.

Iste večeri u Galeriji u Nevesinju predstavljena je knjiga Dejana Ristića "Kuća nesagorivih reči: Narodna biblioteka Srbije 1838-1941" i Tatjane Brzulović-Stanisavljević "Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića iz Arhivske zbirke Joce Vujića u Univerzitetskoj biblioteci u Beogradu".

Ristićeva knjiga predstavlja naučnu monografiju, namijenjenu stručnoj i najširoj javnosti, koja je izazvala veliko interesovanje i prije nego što je objavljena.

On je istaknuti stručnjak u oblasti zaštite kulturne baštine, istoričar, prevodilac, arhivista i scenarista.

Tatjana Brzulović-Stanisavljević radi u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" u Beogradu na poslovima katalogizacije serijskih publikacija i obrade arhivske građe Vojislava Jovanovića Maramboa. Njena knjiga govori o arhivskoj zbirci Joce Vujića, koja se čuva u Univerzitetskoj biblioteci i od značaja je za buduće istraživače, a čine je dokumenta iz arhive kneza Miloša Obrenovića, odnosno kneževe kancelarije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana