Salon stripa Beograd: Glavna nagrada za Pavla Zelića i Sašu Arsenića

B. P.
Foto: G.S.

BEOGRAD - Strip „Ljubav se kaže drvo”, scenariste Pavla Zelića i crtača Saše Arsenića, osvojio je grand pri 21. Međunarodnog salona stripa u Beogradu.

Odluku o tome donio je žiri koji je radio u sastavu Jasmina Pucarević, grafički dizajner i predsjednica žirija, Uroš Petrović, književnik, Aleksa Gajić, strip autor Nikola Dragomirović, teoretičar stripa i Nemanja Baćković, urednik za strip u „Politikinom zabavniku”.

Oni su ocijenili da je nagradu za najbolje ostvarenje u domenu klasičnog strip jezika zaslužilo ostvarenje „Četiri pucnja za Sema Karsona”, scenariste Marka Stojanovića (Srbija) i autora crteža Osmana Hajdarevića (BiH).

Najbolji scenario 21. Salona stripa potpisuje Marko Stojanović za ostvarenje „Morality Play” za koje je crtež radio autor iz Grčke Vasilis Gogtzilas.

Nagradu za najbolji crtež osvojio je Ivan Kortarev (Bugarska) za „Beskrajnu priču” prema scenariju Marka Stojanovića, a specijalnu nagradu žirija za inovaciju dobila je Magdalena Miuočinović Andrić (Srbija) za ostvarenje „Raskorak”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana