Sajam knjiga u Grčkoj značajan korak za kulturu

A. M.
Sajam knjiga u Grčkoj značajan korak za kulturu

Banjaluka - Srpska istorija, poezija, kultura i jezik predstavljeni su na Sajmu knjiga u Solunu, na kojem su učestvovali i predstavnici iz Republike Srpske.

Na štandu RS od  8. do 11. maja promovisana su najznačajnija izdanja aktuelnog domaćeg stvaralaštva. Ovo je treći put da je Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u saradnji sa Narodnom i univerzitetskom bibliotekom RS, organizovalo odlazak u Grčku.

- Veliki značaj je što sada postoji Predstavništvo RS u Solunu, koje smo posjetili. Dogovorili smo da će se Predstavništvo aktivno uključiti u pripremu i organizaciju programa Srpske na sajmu. Ostvarili smo dobre kontakte i konkretne dogovore - rekla je predstavnik ministarstva Danijela Pavlović.

Književnik Ranko Pavlović učestvovao je u okviru sajma na Međunarodnom festivalu poezije, a srpsku književnost predstavili su i pisac Berislav Blagojević i književni kritičar Mladen Vesković. Knjiga "Srce ptice i srce čovjeka", koja obuhvata djela književnika iz RS, otišla je u druge zemlje, a vrlo zapaženo bilo je i predavanje o Prvom svjetskom ratu istoričara Željka Vujadinovića.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana