Rok grupa “Hu” dobija seriju poštanskih maraka: Počast za rok legende

B.P.
Rok grupa “Hu” dobija seriju poštanskih maraka: Počast za rok legende

LONDON - Britanska poštanska služba najavila je seriju maraka povodom 60. godišnjice legendarnog rok sastava “Hu”.

Asortiman će uključivati ​​klasične fotografije benda uz reprodukciju nekih od njihovih kultnih omota albuma. Ukupno 34 artikla sada su dostupna za prednarudžbe, a cijene se kreću do 200 funti. Zvanično kreću u prodaju 17. oktobra. U saopštenju za javnost Kraljevska pošta je navela da je “Hu” među brojnim rok grupama koje su nagrađene izdavanjem markica poput “Kvina”, “Rolingstonsa”, “Ajron mejdena”,  “Pink Flojda” i drugih. Vokal grupe Rodžer Daltri je rekao da su ilustracije na omotima albuma bila gotovo jednako važne za uspjeh ploče kao i muzika. Gitarista Pit Tauzend našalio se da su ostavili pečat na sceni i da su na kraju dobili zvanični pečat!

- To je ono što sam radio na pozornici cijeli život, ponekad u vazduhu, da ostavimo svoj pečat na sceni. Konačno, moje žigosanje, kao i ono mog druga Rodžera je počašćeno kako treba i pomoći će da pisma, paketi i rođendanske čestitke putuju kroz vrijeme i prostor, baš kao i mi - rekao je Tauzend.

Formirana 1964. godine, originalna postava “Hu”, koju su dopunili pokojni basista Džon Entvistl i pokojni bubnjar Kit Mun, smatra se jednom od najuticajnijih rok grupa 20. vijeka. Tokom karijere su od predvodnika mod pokreta postali pioniri u korišćenju bučnih rifova i stvaranju formata rok opere sa albumima “Tomi” i “Kvadrofonija”, uz 44 miliona prodatih primjeraka albuma širom planete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana