Ritam tanga otvorio sezonu

Mirna Pijetlović
Ritam tanga otvorio sezonu

Banjaluka - Spoj senzualnog plesa umjetnika iz "Habanera" plesnog kluba i tango muzičkih ritmova "Bandoneon skver" grupe u srijedu uveče okupio je veliki broj ljubitelja umjetnosti u koncertnoj dvorani Banskog dvora Kulturnog centra na prazničnom koncertu Udruženja muzičkih umjetnika Republike Srpske.

Ovom fenomenalnom tango pričom naziva "Diferente" su, prema riječima Aleksandra Jovanovića iz Udruženja muzičkih umjetnika Republike Srpske, otvorili ovogodišnju koncertnu sezonu "Tišina, sviramo", za koju pripremaju brojna iznenađenja.

- Još smo svi u prazničnom raspoloženju pa smo se zato i odlučili za ove tango, španske ritmove, koje već provjereno dobro izvode muzičari "Bandoneon skvera", koji su ujedno naši veliki prijatelji i profesori Muzičke škole "Vlado Milošević" iz Banjaluke - istakao je Jovanović.

Repertoar je obilovao kompozicijama majstora tango muzike pa je publika istinski uživala u plesu i uz note sastava "Gotan Projecta", Astora Pjacole, Ričarda Galijana, Peta Metinija i mnogih drugih.

Da je publika zaista sa oduševljenjem reagovala na ovaj spoj plesa i muzike dokaz je prepuna sala zaljubljenika u umjetnost, koji su ovacijama i aplauzima podržali umjetnike nakon svake izvedene kompozicije.

- Kada su u pitanju planovi za sezonu pred nama, nastavljamo u tango ritmu. Već 21. februara u Narodnom pozorištu Republike Srpske organizujemo koncert kvarteta "Maskara" iz Slovenije, koji izvode fado, špansku, tango muziku. Naša publika je već imala priliku da ih čuje kada su svirali sa Stefanom Milenkovićem. Reakcije su bile više nego dobre i zato smo odlučili da ponovimo taj koncert - najavio je Jovanović i dodao da je ovaj koncert podržalo Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Edukacija

- Pored koncerata, za ovu sezonu planiramo da organizujemo i brojne edukativne muzičke radionice, koja su u stvari već počele nedavnim predavanjem o disanju pri sviranju duvačkih instrumenata Dejana Trkulje u Prijedoru. Planirali smo i još jedan interesantan koncert vrhunskog klarinetiste iz Slovenije u martu, ali neka ostatak naših planova ostane iznenađenje za sve one koji vole muziku - rekao je Aleksandar Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana