Renomirani horski pjevači u trci za nagradu u Prijedoru

S. Ta.
Renomirani horski pjevači u trci za nagradu u Prijedoru

Prijedor - Na 17. međunarodnom festivalu horova "Zlatna vila", koji će od 11. do 13. maja biti održan u Prijedoru, nastupiće devet horova iz sedam zemalja.

Prije zvaničnog dijela festivala, kao novina u programu, biće održana revija dječjeg horskog pjevanja "Mala vila" gdje će nastupiti sedam vrtićkih i školskih dječjih horova iz Prijedora.

U dvije zvanične festivalske večeri publici će se predstaviti renomirani horski pjevači i to Mješoviti hor iz mađarskog grada Pečuja i "Moravija hor" iz Češke, Pančevačko srpsko crkveno pjevačko društvo, Gradski mešani hor "Vardar" iz Skoplja, Srpsko pjevačko društvo "Jedinstvo" iz Banjaluke, Hor "Josip Štolcer Slavenski" iz Čakovca, Mješoviti hor AKUD Univerziteta Novi Sad "Sonja Marinković", Primorski akademski zbor "Vinko Vodopivec" iz Ljubljane i Mješoviti kamerni hor iz Slovenije. Prema propozicijama, horovi su obavezni da u svom dvadesetominutnom nastupu izvedu pet kompozicija pripremljenih za festival - djelo starog majstora, savremeno djelo iz 20. vijeka, djelo jednog srpskog i jednog domaćeg autora, kao i djelo po slobodnom izboru. Najboljem horu, prema mišljenju tročlanog stručnog žirija, pripašće plaketa "Zlatna vila".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana