Reditelj Danilo Bećković za Glas Srpske: Ljubav jedina može donijeti pobjedu

Mirna Pijetlović
Reditelj Danilo Bećković za Glas Srpske: Ljubav jedina može donijeti pobjedu

Beograd - Film je suviše složena stvar da bi mogla biti svedena na jednu rečenicu. Ipak, jako mi se dopalo kad je moja sestra Ljudmila nakon filma rekla da nikada nije videla da su naše muke prikazane sa toliko ljubavi.

Ako bi ovaj film trebalo da ima neku poruku, to je da je ljubav jedina borilačka veština koja nam može doneti pobedu.

Rekao je ovo za "Glas Srpske" srpski reditelj Danilo Bećković, čiji je novi film "Jesen samuraja" postao novi bioskopski hit u cijelom regionu.

Njegov novi film, koji je premijerno izveden 3. oktobra, za deset dana prikazivanja u bioskopima širom Srbije pogledalo je više od 50.000 gledalaca. Publika svuda ovacijama pozdravlja film, a za gotovo svaku projekciju traži se karta više.

- Prve reakcije su sjajne i presrećni smo kako je publika prihvatila film. Uživam kad vidim punu bioskopsku salu. Kad imate komediju, divno je što možete od prvog minuta da čujete da li publika reaguje na film onako kako ste želeli. Na premijeri u Centru "Sava" bilo je bar deset aplauza tokom projekcije, kao i mnogo smeha. Naša očekivanja su ne samo ispunjena, nego i prevaziđena - rekao je Bećković. 

Dimitrije Vojnov je, kako je istakao reditelj "Jeseni samuraja", napisao izuzetno kompleksnu, uzbudljivu i emotivnu priču.

- On nije samo jedan od najtalentovanijih scenarista u Srbiji, već i jedan od najboljih poznavalaca filma. Različiti žanrovi od kojih je sastavljena "Jesen samuraja" već su bili sjajno uklopljeni u samom scenariju - ispričao je Bećković.

Kako kaže, zahvaljujući producentu Marku Paljiću i njegovom ogromnom entuzijazmu i ljubavi prema filmu, cijela ekipa je bila u mogućnosti da zajedničkim snagama napravi ostvarenje koje po svojoj formi predstavlja raritet i u širim okvirima nego što su domaći.

Samo snimanje, otkrio je Bećković, proteklo je uz mnogo smijeha.

- Volim kad je atmosfera na snimanju vedra i mislim da se to uvek oseća na filmu. Ipak, to što je atmosfera na snimanju vesela, ne znači da sve ide lako. Naravno, najteže je bilo Petru Strugaru koji je imao godinu i po ozbiljnih fizičkih priprema i učio četiri različite borilačke veštine - primjećuje Bećković.

Dodaje da je zahvaljujući vrhunskoj kaskaderskoj ekipi Kalojana Vodeničarova sve prošlo na najbolji mogući način.

Između ostalih, u filmu jednu od uloga ima i legendarna glumica Vesna Trivalić, a Bećković nam je ispričao anegdotu koja je vezana za njegov poziv ovoj glumici da bude dio njihove filmske ekipe.

- Kada sam je pozvao telefonom i predstavio se, Vesna me je preduhitrila i pitala da li može da igra u našem filmu pre nego što sam ja uspeo da to pitam nju. Naravno da je bila u pitanju šala, ona je izuzetno duhovita i vedra osoba, ali ipak ne možete da to malo ne doživite i kao kompliment. Iako je imala samo jedan snimajući dan sa nama, mnogo nam je značila i kao glumica i kao prijatelj, i mnogo bih voleo da ponovo radim sa njom. Kada su u pitanju moji novi projekti na kojima radim, mogu vam reći da trenutno razvijam nekoliko ideja, ali teško je reći koja je će prva doći na red - otkrio je Bećković.

Na kraju nam je otkrio da se priprema  da režira nekoliko epizoda nove serije Dragana Bjelogrlića "Senke nad Balkanom".

- Tome se mnogo radujem - najavio je Bećković.

Najgledaniji u Banjaluci

- Film "Jesen samuraja" je već dvije sedmice najgledanije ostvarenje u multipleksu "Palas". Riječ je o zaista kvalitetnom filmu koji je vrlo brzo našao put do publike - kaže portparol banjalučkog multipleksa "Palas" Marina Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana