Reditelj Aleksandar Pejaković o novoj predstavi: Komične avanture Snješka Bijelića

Aleksandra Madžar
Reditelj Aleksandar Pejaković o novoj predstavi: Komične avanture Snješka Bijelića

Banjaluka - Poslije više nego uspješnih predstava u Dječijem pozorištu Republike Srpske, među kojima je i "Mala sirena" i prvog komada za bebe "Tačka na izletu" reditelj Aleksandar Pejaković uveliko radi na postavljaju jedne novogodišnje predstave da bi mališanima bila dočarana zimska čarolija.

U našem gradu za ovo doba godine nedostaje snijega, kojem se, po običaju, najviše raduju najmlađi, ali dobrih predstava za djecu ne nedostaje.

Pejaković će ovaj put oživjeti najvećeg zimskog gospodina Snješka Bijelića, omiljenog lika iz dvorišta, kojeg mališani sa velikom radošću prave svojim ručicama. Premijera predstave "Snješko Bijelić" zakazana je za četvrtak, 10. decembra, u 19 časova, naravno na dobro poznatoj sceni Dječijeg pozorišta RS.

Reditelj je za "Glas Srpske" govorio o radu na predstavi, o tome šta očekuje mališane, glumcima i saradnicima.

Objasnio je da je riječ o prigodnoj predstavi za Novu godinu, a koja će biti i u ponudi ovogodišnjeg "Snješkova".

- Mališani mogu da očekuju snježnu avanturu Snješka Bijelića, koji pokušavajući da bude savršen upada u niz komičnih situacija - najavljuje Pejaković.

Ovom predstavom, kako kaže, nastavlja veoma uspješnu saradnju sa kompozitorom Mladenom Matovićem, koji je ovaj put i autor pjesama koje će djeca rado slušati. Matović je, takođe, pozajmio svoj glas Snješku Bijeliću.

- Predstava traje 35 minuta. Nova godina nam je na pragu i smatram da publika Dječijeg pozorišta RS zaslužuje prazničnu predstavu - istakao je Pejković.

Za kostimografiju je zadužena Jelena Savić, a maske i lutke pripremio je Zoran Bjelošević. Rad na koreografiji i scenskom pokretu povjeren je glumici Narodnog pozorišta Republike Srpke Miljki Brđanin. Plakat je dizajnirao Aleksandar Gaćanović, dok je organizator predstave, kao i uvijek, Draška Despenić.

Glumci

U ovu novogodišnju avanturu mališani će se uputiti sa glumcima Aleksandrom Blanićem, koji će oživjeti Snješka Bijelića, Zoranom Šuman, koja tumači likove tete iz prizemlja i Ružice, te Draganom Banjcem u ulogama gradonačelnika i vatrogasca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana