“Ratovi zvijezda” za odrasle: Odlične prve reakcije na seriju “Andor: Ratovi zvijezda”

Branislav Predojević
“Ratovi zvijezda” za odrasle: Odlične prve reakcije na seriju “Andor: Ratovi zvijezda”

LOS ANĐELES - Serija “Andor: Ratovi zvijezda” dobila je pozitivne prve reakcije nakon što su prve četiri epizode puštene kritičarima pred svjetsku premijeru, koja je zakazana za sutra.

Serija striming servisa “Dizni plus” je prikvel, smještena pet godina prije događaja u filmu “Odmetnik 1” iz 2016 . godine. Glumac Dijego Luna ponavlja svoju ulogu lopova, koji postaje pobunjenik Kasijan Andor tokom godina formiranja Pobunjeničke alijanse i početka revolucije protiv Galaktičkog carstva.

- Istražujemo mogućnost kako običan tip može da postane revolucionar i neko ko mijenja stvari, zaustavi rat, učini svijet mjestom za normalan život a pri tome mijenja i sebe korak po korak - rekao je Luna.

Prva sezona prikazuje uništenje Andorovog rodnog svijeta kada je bio dječak, a zatim se ponovo zasniva na Andorovoj usvojenoj planeti koja postaje centar otpora protiv Carstva.

Seriju je kreirao koscenarista “Odmetnika 1”, Toni Gilroj, a glavne uloge tumače Stelan Skarsgord kao Luten i Forest Vitaker kao So Gerera. Ostali članovi glumačke ekipe su Adrija Ardžona, Denis Fug, Kajl Soler, Robert Ims i drugi.

U reakciji na “Tviteru” Aleks Flod, kritičar magazina “NME” opisao ju je kao “Ratove zvijezda” za odrasle.

- Krajnje ozbiljna i kompleksna priča, neka vrsta”Ratova zvijezda” za odrasle, sa mračnim herojima i više nasilja te tempom koji je prilično sporiji - naveo je Flod.

Kritičarka Megi Lovit iz “Kolajdera” imala je slično mišljenje ističući scenaristički rad na priči.

- Andor je drugačiji od bilo koje priče iz “Ratova zvijezda” koju smo ikada ranije vidjeli. Dijego Luna je u središtu zadivljujućeg i opasnog svijeta u nemiru. To je gruba, zrela i najinteligentnija priča koju smo imali do sada - istakla je ona.

“Andor” je već obnovljen za drugu sezonu u maju ove godine, što će zaključiti seriju i uvesti u poznate događaje iz filma “Odmetnik 1”, koji su uvod u slavnu epizodu jedan “Nova nada: Ratovi zvijezda” iz 1977. godine.

Prve tri epizode “Andora”, sutra će premijerno biti prikazane na platformi “Dizni plus”, dok će ostalih devet biti objavljivano svake sedmice do 23. novembra.

“Odmetnik 1”

Originalni film snimljen je kao spin-of glavne sage o “Ratovima zvijezda”, nazvan “Odmetnik 1: Priča Ratova zvijezda” uz odlične kritike od publike i kritičara.

Sajt “Roten Tomejtos” mu je dao rejting od 85 odsto i prosječnu ocjenu 7,5/10. Film je širom svijeta zaradio preko milijardu dolara, čime je postao drugi najuspešniji film u 2016. godini, iza filma “Kapetan Amerika: Građanski rat”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana