Radovi Miloša Vujića na Kastelu: Slovenski mitovi utkani u slike

M. M.
Radovi Miloša Vujića na Kastelu: Slovenski mitovi utkani u slike

BANjALUKA - Izložba “Umjetnik kao mitolog” akademskog slikara Miloša Vujića biće otvorena večeras u kamenoj kući na tvrđavi Kastel.

- “Umjetnik kao mitolog” naziv je doktorskog - umjetničkog projekta, ali i ciklusa od približno šezdeset slika, urađenih u tehnici ulja na platnu. Odabrana djela su jasno definisan presjek četvorogodišnjeg stvaralaštva, gdje se izdvajaju tri faze u razvoju likovnog rukopisa, nastale u procesu istraživanja slovenskog mita. Autorska uloga je dvostruka, stvaralačka i istraživačka - navedeno je u najavi izložbe, koja će biti otvorena u 20 časova.

Naglašeno je da su izabrana djela autora Miloša Vujića ključne tačke razvoja njegovog likovnog rukopisa, svijeta i promjena koje prate djela u cjelini.

- Slike, nastale u tehnici ulja na platnu, vjerno i skoro hronološki prate transformaciju, orijentisanu oko slovenskog mita, kao početnog motiva - dodato je u najavi izložbe.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici ograničen je na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana