Putovanje na krilima fada

Aleksandra Madžar
Putovanje na krilima fada

Banjaluka - Osim talenta, poželjno je na sceni vidjeti šarm i osjetiti toplinu umjetnika, a to je na koncertu "Maskara kvarteta" iz Slovenije publika u Narodnom pozorištu Republike Srpske imala čast da doživi.

Na velikoj sceni Nacionalnog teatra u subotu uveče nije bilo slobodnog mjesta, pa su organizatori morali obezbijediti i pomoćne stolice, kako bi svi oni koji su željeli uz fado note otputovati u Argentinu i Portugaliju i uživati u najljepšim melodijama.

Preplitali su se čarobni zvukovi gitara Timija Krajnca, Vojka Vešligaja i Mitje Režmana sa neopisivim vokalom Polone Udovič čije je izvođenje nagrađivano dugim i snažnim aplauzima.

- Hvala Banjaluko. Predivno se osjećamo - poručivali su umjetnici sa scene.

Duh Španije zajedno sa ovim muzičarima doputovao je u Banjaluku, a publika nije mogla sakriti svoje oduševljenje.

- Vrijeme je jako brzo prošlo. Bilo je predivno. Ovo su sjajni muzičari. Imala sam priliku da ih slušam i na koncertu u Banskom dvoru, pa sam poželjela da dođem ponovo. Tako su jednostavni, spontani i time osvajaju - rekla je poslije koncerta jedna Banjalučanka.

Najavljujući pjesme, talentovana Polona, svaki put "izvukla" je aplauz, jer je svojom suptilnošću u publici budila smijeh.

Ni organizatori ovog koncerta, članovi Udruženja muzičkih umjetnika Republike Srpske, nisu mogli sakriti ponos i zadovoljstvo što je koncert protekao u ovakvoj atmosferi.

- Prezadovoljni smo koncertom. U "Markara kvartetu" sviraju i pjevaju ljudi koji su odlični muzičari, puni muzike kao individue, a i kao sastav zvuče apsolutno kompaktno. Najavljivali su koncert kojim govore o ljubavi i promovišu je i bude je u publici. Siguran sam da su u tome uspjeli - rekao je Aleksandar Jovanović iz Udruženja muzičkih umjetnika RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana