Publika očekuje Malog Budu

Aleksandra Madžar
Publika očekuje Malog Budu

Banjaluka - Dugo najavljivani i očekivani srpski film "Mali Budo" izazvao je veliko interesovanje u banjalučkom multipleksu "Palas", pa su ulaznice već u pretprodaji.

Iako ovo ostvarenje Danila Bećkovića u Republiku Srpsku stiže 25. septembra, fanovi svakodnevno rezervišu svoju udobnu bioskopsku stolicu.

Potvrdili su ovo i iz bioskopa "Palas" i dodali da je ovo jedan od najočekivanijih filmova u posljednje vrijeme.

Radnja komedije prati život Malog Bude, sina podgoričkog hirurga, koji nije baš na dobrom glasu, a koji stiže u Beograd. Očeve prijateljsko-rođačke veze i vezice ubaciće ga u kovitlac crnohumornih dešavanja, koja će na vrlo duhovit način dočarati prvi susret jednog mladića s velikom prestonicom.

Scenario za film Bećković je napisao zajedno sa Dimitrijem Vojnovim.

- Potrebno je da vam neko jako veruje da bi pristao da piše scenario sa vama kada mu kažete da želite da film bude mešavina Miodraga Karadžića i Majkla Mana. Srećom, Dimitrije i ja pišemo zajedno godinama i on je odmah znao o čemu se radi. Do te mere dobro poznajemo jedan drugog da nekad ne mogu da prepoznam ko je šta napisao u zajedničkom scenariju - ispričao je Bećković.

Glavne uloge u filmu tumače Petar Strugar i Sergej Trifunović, dok se u ostalim ulogama pojavljuju Petar Božović, Tihomir Stanić, Hristina Popović, Aleksandra Janković, Slobodan Ćustić, Andrija Milošević, Milorad Kapor.

Za saradnju sa rediteljem Bećkovićem, Vojnov kaže da je bila vrlo specifična.

- Obično scenarista piše, a reditelj sugeriše izmene koje potom opet pisac realizuje. Na "Malom Budi" Danilo je morao da zasuče rukave i dosta toga uradi sam, pre svega u domenu dijaloga. Pred početak rada na scenariju došao je sa jasnom slikom karaktera i miljea, i u stvari proces pisanja je bio kanalisanje te dosta zrele ideje - istakao je Vojnov.

Mentalitet

- Film je nastao kao pokušaj da se mentalitetska filmska komedija prilagodi 21. veku, pošto se mentalitet već prilagodio. Trudili smo se da film bude dinamičan, višeslojan i da se uprkos crnom humoru, raznim pokvarenostima i nevaljalstvima na kraju ispostavi kao priča o velikom prijateljstvu koje obično nastaje iz nesporazuma - kaže Dimitrije Vojinov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana