Prva konferencija autorske muzike u četvrtak u Banjaluci

M.M.
Prva konferencija autorske muzike u četvrtak u Banjaluci

Banjaluka - Konferencija banjalučke autorske muzike - BAM, prva po redu, biće održana u četvrtak u Muzičkom paviljonu u parku "Petar Kočić", a s ciljem da ukaže na važnost podrške produkciju autorske muzike i stvaralaštva u Banjaluci.

Na početku konferencije biće održane dvije promocije i to promocija albuma banjalučkog džez kvarteta "Kombajn" (od 18 časova), kao i pjesme "Da li si tu" banjalučkog sastava "Džez poezi kabare" (od 18.30 časova). Riječ je o prvom singlu s njihovog drugog studijskog albuma, koji će biti objavljen u drugoj polovini ove godine.

Panel diskusija na temu "Može li postojati banjalučka autorska scena bez muzičkih klubova i boljeg pravnog okvira" biće održana od 19 do 20.30 časova.

- Na panelu će se diskutovati o razlici između muzičkih i noćnih klubova, potrebi njihovog sufinansiranja od strane države,boljem pravnom okviru za donacije i poreske olakšice u oblasti autorske muzike kao i boljoj zaštiti autorskih prava. Učesnici panela će biti predstavnici autorske muzike,grada Banjaluka, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske kao i asocijacije Pravnici za kulturu - naznačeno je u najavi organizatora konferencije, Centra za kreativni rad "Dobri medo".

U okviru konferencije za učenike srednje muzičke škole "Vlado Milošević" biće organizovana i radionica na temu "Autorska muzika moj način da se izrazim" koja za cilj ima promociju autorskog stvaralaštva kod mladih muzičara. 

- Za sve dodatne informacije i potvrdu učešća molimo Vas da se obratite Nebojši Kuruzoviću tel. 065 569 128 ili na e-poštu [email protected]  - dodaju organizatori.

Narednog dana, u petak, u Gradskom pozorištu "Jazavac", od 20 časova biće održan kabare Nebojše Kuruzovića "Neka ostane među nama", i gostima, hip-hop soul sastavom "Slika i prilika".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana