Promovisana prva knjiga Mirjane Kusmuk Rat i mir Bosni

G.S.
Promovisana prva knjiga Mirjane Kusmuk Rat i mir Bosni

Banjaluka - U okviru 21. Međunarodnog sajma knjige odžana je promocija knjige "Rat i Mir u Bosni" Mirjane Kusmuk, koja je među ostalim novinskim kućama, dobar dio radnog vijeka provela kao novinar i urednik Glasa Srpske i Nezavisnih novina.

Knjiga je u izdanju Besjede objavljena neposredno prije početka sajma, a kao recenzenti potpisani su Dragan Božanić, predratni urednik Televizije Sarajevo, te Denis Kuljiš, poznati hrvatski publicista i novinar koji je po svjedočanstvu Mirjane Kusmuk i kumovao naslovu ove knjige.

Ova knjiga podjeljena je u dva dijela. Prvi dio 'Rat' izbor je tekstova iz ratnog vremena koji bi mogli da se tiču nekih od najvažnijih ili prelomnih ratnih događaja, riječi su autorke knjige koja u svom drugom dijelu sadrži izbor iz kolumni objavljivanih od oktobra 2013. do januara 2016. godine u Glasu Srpske, kao i dvije kolumne iz Nezavisnih novina.

U tom drugom dijelu nazvanom 'Mir', kako je istakla Mirjana Kusmuk, leži poruka i suština ove knjige, jer kako stoji u posveti štivo je posvećeno "svim mladim ljudima kojima smo morali da ostavimo bolji svijet".

Pored Kusmukove o knjizi su govorili Ljubomir Zuber, profesor na Fakultetu političkih nauka univerziteta u Banjaluci kao i Brane Božić poznati novinar i politički analitičar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana