Promovisana knjiga „Šavovi“ autora Velibora Šipovca

GS
Foto: Srna

BANjALUKA - Knjiga „Šavovi“ autora Velibora Šipovca večeras je promovisana u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Šipovac je rekao da se u knjizi govori o bogatom saudijsko-arabijskom paru koji nije imao potomstvo, a djecu je dobio zahvaljujući molitvama Presvetoj Bogorodici u manastiru u Siriji.

„Nakon što mu se ispunila želja, bogataš je želio da daruje manastir koji se nalazi kod Damaska i zahvali Presvetoj Bogorodici, ali su ga razbojnici ubili. Presveta Bogorodica je učinila čudo i uz pomoć svog sina Isusa Hrista sašila raskomadano tijelo i učinila čudo vaskrsenja“, naveo je Šipovac.

Šipovac je naglasio da je čudo u knjizi, odnosno romanu, opisano kroz književni oblik, a ne kroz dokumentarni prikaz.

Prema njegovim riječima, prva informacija o ovom događaju dobijena je prije nekoliko godina od blaženopočivšeg vladike Atanasija.

Šipovac je rekao da mu je ovo 17. knjiga, dok se u njegovom opusu nalaze i monografije, zbirke poezije, zbirke priča i romani.

Recenzent knjige i moderator večeri Neda Gavrić pročitala je dijelove iz recenzije i knjige „Šavovi“, te dala svoje mišljenje o djelu.

Ispred Pravoslavne crkve okupljenima se obratio i sveštenik Aleksandar Pavičar iz Banjaluke koji je sa religioznog stanovišta dao svoje viđenje o čudima i Božijim pojavama.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana