Promovisana knjiga Moja braća David i Golijat Vladislava Radujkovića

Srna
Promovisana knjiga Moja braća David i Golijat Vladislava Radujkovića

Banjaluka - U Banjaluci je večeras promovisana knjiga "Moja braća David i Golijat" autora Vladislava Radujkovića, parohijskog sveštenika crkve svetog Jovana Krstitelja u Patersonu u Nju Džersiju, u Americi.

Radujković je istakao da se u priči o istorijskim i biblijskim činjenicama krije priča o svakom čovjeku bez obzira u kom vremenu živio, o njegovim životnim borbama, nedoumicama i problemima.

"Na čitaocu ove knjige je da izabere da li će biti David, odnosno da li će kroz život ići sa čvrstom vjerom u Boga i njegovu nebesku zaštitu ili Golijat koji se oslanja samo na sopstvenu snagu bez Boga kao tvorca i svedržitelja", rekao je Radujković koji se gostima u banjalučkoj Gimnaziji obratio posredstvom video-linka.

Profesor Radoslava Zorić kaže da bi ova knjiga mogla da zainteresuje čitaoce koji žele da proniknu u atmosferu prošlih vremena.

"Čitalac će moći da pronađe odgovore na pitanja koja se odnose na egzistenciju, ljubav, ali i vjeru u Boga. Naravno, na sva pitanja je nemoguće odgovoriti, ali je sigurno da je Radujković knjigu posvetio tragačima za ovakvom vrstom istine", rekla je Zorićeva.

Knjigu je u tiražu od 300 primjeraka objavila Književna radionica "Kordun".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana