Promovisana edicija Šareni svet kazivanja 1-6 Jovana Đorđevića: Umjetnost, istorija i religija tvorci najljepših priča

Lj. A.
Promovisana edicija Šareni svet kazivanja 1-6 Jovana Đorđevića: Umjetnost, istorija i religija tvorci najljepših priča

Bijeljina - Edicija "Šareni svet kazivanja 1-6" profesora srpskog jezika i književnosti Jovana Đorđevića promovisana je u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini.

- Priče u ovim knjigama nastale su na osnovu priča ispričanih u okviru emisije "Žikina šarenica" na Radio televiziji Srbije. Govore o istoriji, religiji, umjetnosti i književnosti - rekao je Đorđević.

Osim o ovoj ediciji, koju čini šest knjiga, autor je govorio i o drugim svojim djelima kao što su "Tajna vekovnog blaga", "Lepota vekovnog stvaranja" i o učilima namijenjenim osnovnim školama.

- "Tajna vekovnog blaga" je knjiga koja govori o harmoniji, dok je "Lepota vekovnog stvaranja" priča o istoriji ljudskog duha. Putujući i družeći se sa ljudima kroz poslove koje obavljam mnogo toga sam zapazio i zapisao, a kasnije sam to objavio u svojim knjigama - kaže Đorđević.

Svestran u poslu koji obavlja planira da piše još dugo, a ovoj ediciji dodaće još dvije knjige. Đorđević je osnivač izdavačke kuće "Zlatna knjiga", koja je objavila niz edukativnih izdanja namijenjenih djeci, te izdavačke kuće "Zvezdana prašina", u kojoj objavljuje svoje knjige.

Organizator je i realizator dječjih programa i izleta "Upoznajmo Srbiju", osnivač Škole bontona te organizator programa popularne nauke. Jedan je od 43 autora knjige putopisa "Korak ispisan perom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana