Promovisan roman Nenada Gugla “Umro sam u petak”

Srna
Promovisan roman Nenada Gugla “Umro sam u petak”

Bijeljina - Na promociji svog prvog romana “Umro sam u petak” beogradski autor Nenad Gugl poručio je večeras u Eparhijskom duhovno-kulturnom centru u Bijeljini da čovjek treba da vjeruje u dobrotu i u dobre ishode u životu.

“Ugljenik je najrasprostranjeniji elemenat u prirodi i pojavljuje se u obliku mekog i jeftinog grafita i najtvrđeg i dragocenog dijamanta, razlika je u kristalnoj rešetki, samo u rasporedu atoma. Svaki čovek može da bude ili grafit ili dijamant, a kako ćemo se ostvariti u životu zavisi od naše unutrašnje kristalne rešetke, od našeg sistema vrednosti”, rekao je Gugl novinarima.

Prema riječima autora, koji je profesor književnosti i srpskog jezika, izdavač romana je beogradska izdavačka kuća “Čvor”, a od prošle godine već je doživio četiri izdanja, uz odlične reakcije publike.

“Roman je moderan triler sa univerzalnim porukama i optimističan je, jer smatram da stvaralaštvo treba da dotakne promene čoveka”, istakao je Gugl.

On je za narednu godinu najavio svoj novi roman “Velelepota sekunde”, navodeći da spojem ovih riječi želi da ukaže da svaki čovjek, koji jeste jedna sekunda, u sebi ima nešto što je beskonačno, Božije i što je velelepota.

Gugl kaže da postoji šansa da roman “Umro sam u petak” bude i ekranizovan, kao diplomski rad apsolvenata na Fakultetu dramskih umjetnosti.

On je naveo da je večerašnja promocija u Bijeljini humanitarnog karaktera, a novac od prodaje knjiga biće upućen za pomoć u liječenju Nikole Grabovičkića iz ovog grada, kroz akciju koji vodi humanitarna organizacija Eparhije zvorničko-tuzlanske “Trojeručica”.

“Jedna od najvećih potreba koju čovek ima jeste da bude deo celine koja je veća od njega, zato pravimo porodice, zato smo u navijačkim grupama, a najveća celina koja nas najviše može ispuniti je pomoć drugom čoveku i svaka humanitarna akcija je prilika za sve nas da sebe nadmašimo i budemo bolji”, poručio je Gugl.

Promociju romana u Bijeljini organizovao je Misijski fond Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana