Promocija romana Damira Karakaša večeras u Banskom dvoru: “Okretište” pred Banjalučanima

M. M.
Promocija romana Damira Karakaša večeras u Banskom dvoru: “Okretište” pred Banjalučanima

BANjALUKA - Roman “Okretište” književnika Damira Karakaša večeras će biti promovisan u Vijećnici kulturnog centra Banski dvor.

“Okretište” je autorov najintimniji roman do sada, u kojem se on suočava s traumom poslije napada kojeg je jedva preživio.

- Ali šta znači za literaturu ovakav traumatičan događaj, najgori dan u mome životu? Neko može da preživi pad iz aviona, pa opet da napiše loš roman, a neko može da gleda muhu na prozorskom staklu, pa da napiše odličan roman. Ono što nikako nisam htio jeste to da pišem o nekakvoj crnoj hronici ili o tome kako pisac pliva u jezeru krvi, jer za mene je književnost uvijek bila jezik, a ne opisivanje događaja. Ima u romanu i jedna rečenica Petera Handkea, iz romana “Nesreća bez želja”, koja mi je bila važna u pisanju “Okretišta”, a glasi “Kasnije ću o svemu ovome tačnije pisati” - rekao je Karakaš za “Glas” u susret promociji govoreći o svom romanu.

Promocija počinje u 19 časova, a organizuje je Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti “Imperativ” u saradnji sa Banskim dvorom - Kulturnim centrom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana