Pripreme za muzičku čaroliju

J. P.
Pripreme za muzičku čaroliju

Muzičari, koji će učestvovati u "Rok simfoniji" svakodnevno se pripremaju za nastupe u Banskom dvoru, a jednu od proba imali su i u banjalučkom "Siti pabu" gdje su uvježbavali repertoar.

Koliko je teško uklopiti 54 umjetnika na sceni najbolje govore detaljne probe u "Siti pabu", koji je u četvrtak uveče bio rezervisan samo za njih. Idejni tvorac "Rok simfonije", gitarista benda "Tupas mene", Dragan Moconja zajedno sa mnoštvom mladih umjetnika, uvježbavao je numere poznatih rokenrol grupa, kao što su "Gans ' Roses", "Queen", "Led Cepelin", a nekolicina prisutnih na probi uživala je u novim zvucima, koje su proizveli ovi mladi entuzijasti.

- Veoma je teško naći adekvatan prostor za probe, jer nas ima mnogo. Da ne govorim koliki je proces da se toliko nas uklopi u izvođenju neke numere. Ove pripreme su jako zahtjevne i molimo se Bogu da sve protekne kako treba - rekao je Moconja.

Uz dirigentsku palicu Branke Radošević-Mitrović, mladi umjetnici su do sitnica uvježbavali repertoar, a proba je potrajala više od tri sata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana