Prijedor: Sedam novih umjetničkih djela u prirodi

Agencije
Prijedor: Sedam novih umjetničkih djela u prirodi

Prijedor - Šesta radionica umjetnosti u prirodi “ArsKozara”, održana na Kozari u organizaciji udruženja vizuelnih umjetnika “Tač.ka”, iznjedrila je šest novih instalacija u prostoru sačinjenih od prirodnih materijala, prenose agencije.

Za učešće na jedinstvenoj izložbi u regionu, posvećenoj lend-artu i umjetnosti u prirodi, putem međunarodnog konkursa 38 autora iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Njemačke i Francuske prijavilo je 35 projekata, od kojih je žiri izabrao osam radova 11 autora.

- Od tih odabranih radova realizovano je sedam, i to šest postavki i jedan teoretski – “Kozaračka sekcija” Tamare Đorđević, Bojane Tamindžije i Dušana Marinkovića, dok se autori jednog od izabranih radova nisu pojavili na Kozari - rekao je koordinator projekta Nemanja Čađo.

Tako je Kozara od danas bogatija za umjetnička djela Gorana Čupića, Miodraga Jovića, Sanje Tomašević, Vladimira Bjeličića, Danijele Cvjetan i Miloša Vučićevića.

U pratećem programu realizovan je umjetnički projekat “Lavirint” autora Nemanje Čađe i Igora Sovilja u blizini hotela “Monument” na Mrakovici.

- U toku ove sedmice planiramo da postavimo putokaze i obilježimo lokacije na kojima se nalaze postavke nastale na ovogodišnjoj, ali i na prethodnim radionicama”, najavio je Čađo.

Generalni pokrovitelj “ArsKozare” je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, a partneri su i njemačka organizacija SHL i italijansko Udruženje “Projekt Prijedor”.

Grupa vizuelnih umjetnika “Tač.ka” osnovana je u Prijedoru 2007. godine i ima za cilj podsticanje subverzivne umjetničke scene u odnosu na aktuelne scene u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana