Prijedor: Ruku na srce Nenada Grujičića za publiku

S. Ta.
Prijedor: Ruku na srce Nenada Grujičića za publiku

Prijedor - Moje bavljenje književnošću je misija u koju duboko verujem i koja, smatram, donosi konkretna dela i rezultate.

Riječi su Nenada Grujičića, istaknutog srpskog pjesnika, esejiste, polemičara, književnog kritičara  i direktora "Brankovog kola" iz Sremskih Karlovaca koji je u Prijedoru promovisao svoju novu knjigu "Ruku na srce".

Autor je obraćajući se prisutnoj publici istakao da nije slučajno što je  ovo prva promocija njegove najnovije knjige u Prijedoru.

- Uvek se osećam izuzetno nadahnuto u ovom gradu svoje rane mladosti i naročito mi imponuje kada nova knjiga bude promovisana baš u Prijedoru, i evo ova nova knjiga u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda promovisana je prvo u ovom gradu, a tek onda će biti u Novom Sadu i Beogradu što shvatam kao meru jedne posebne odgovornosti jer se u zavičaju srce otvara na drugačiji način - kazao je Grujičić.

On je dodao da knjiga sadrži njegove tekstove objavljene u posljednje tri decenije u kulturnim dodacima listova "Politika", "Večernje novosti", "Glas Srpske", zatim u "Letopisu Matice Srpske", "Književnim novinama", "Književnoj reči", "Poljima"  i mnogim drugim časopisima i listovima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana