Prijedor: Otvorena izložba radova “Bijenale akvarela malog formata”

Srna
Prijedor: Otvorena izložba radova “Bijenale akvarela malog formata”

PRIJEDOR - U Muzeju Kozare večeras je otvorena izložba “Sedmo bijenale akvarela malog formata” na kojoj je izloženo 130 radova 85 autora, većinom sa prostora Srbije, BiH, Republike Srpske, Hrvatske i Crne Gore.

Direktor Muzeja Kozare Zoran Radonjić rekao je da je ova izložba, koja je organizovana u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom sa Novog Beograda, rezultat dugogodišnje saradnje ove dvije ustanove, odnosno autora izložbe istoričara umjetnosti Ljiljane Subotić.

“Ovo je tipična grupna izložba, mnogo autora, mnogo poetika i različitih pristupa, a ono što je specifično i što povezuje sve radove je svježina i neposrednost koju akvarel kao tehnika samu po sebi čini”, naveo je Radonjić.

On je dodao da se većina autora odlučila za figurativni pristup tako da osim što će biti dobra za stručnjake da je pogledaju, poprilično će se svidjeti široj publici.

Autor izložbe Ljiljana Subotić istakla je da je ovo sedmo bijenale koje je karakteristično po tome što njeguje tu klasičnu tehniku i što je koncentrisan na mali format.

“Ovo je nama zaista zadovoljstvo kad god dođemo u Prijedor i saradnja je uspostavljena od prvog bijenala i veoma mi je drago da posle beogradske publike ove radove može da vidi i prijedorska”, navela je Subotićeva, koja je i kustos Galerije Studentskom kulturnom centru Novi Beograd.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević je pozvao sve građane da pogledaju ovu izložbu akvarela koja je ujedno i još jedan značajan kulturni događaj u gradu u programu prijedorskog Kulturnog ljeta.

Prijedorčani će ovu izložbu u Muzeju Kozare moći da pogledaju do 4. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana