Prijedor: Otvorena izložba likovnih radova, grafike i fotografije

srna
Foto: srna

PRIJEDOR - Izložba radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci i prijedorskog multimedijalnog umjetnika Igora Motla otvorena je danas u Prijedoru u okviru "Kreativnog vikenda" koji organizuju grad i Asocijacija za razvoj i saradnju.

Izložbu čini retrospektiva 15 godina banjalučke akademije po izboru profesora Milana Krajinović, fotografije Igora Motla i grafike Andree Krnetić i Milice Đerić. Gradonačelnik Dalibor Pavlović rekao je da kreativna revolucija počinje danas otvaranjem prvog "Kreativnog vikenda" uz podršku predsjednika Republike Srpske, te dodao da će Prijedor biti centar zbivanja u toj oblasti i naredne godine.

On je zahvalio umjetnicima u Udruženju likovnih umjetnika Prijedor, kao i Asocijaciji za razvoj i saradnju, te pozvao sugrađane da dođu na trodnevna planirana dešavanja.

Autor izloženih fotografija Igor Motl, jedan je od članova Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, rekao je da je kompletna priča u vezi sa razvojem kreativne industrije veoma važna u smislu institucionalne podrške.

"Ona, naravno, nije presudna da bi se kreativni život razvijao i da bi kreativci radili, ali podrška institucija je jako bitna i važna i ja se nadam da je ovo početak jedne jako dobre, interesantne, zanimljive priče u Prijedoru", ocijenio je Motl.

Predsjednik Asocijacije Lara Simović rekla je da ova asocijacijam zajedno sa republičkim institucijama i gradom Prijedoromm vodi priču u vezi sa razvojem kreativne industrije u Republici Srpskoj. Predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Prijedor Boris Eremić rekao je da je ovo prva izložba postavljena u prostorijama koje je Udruženje dobilo od grada na korištenje.

Izloženi radovi mogu se pogledati u prostorijama Udruženja likovnih umjetnika Prijedora, u zgradi vatrogasnog doma, u nedjelju, 3. oktobra, od 10.00 do 18.00 časova.

"Kreativni vikend" nastavlja se večeras koncertom Gradskog hora Prijedor u 19.00 časova u Pozorištu Prijedor, gdje će u 20.00 časova predstavu "Kočić među nama - uvijek i zauvijek" igrati Studentsko pozorište iz Banjaluke i DIS teatar mladih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana