Prijedor: Otvoren Sedmi festival crteža i muzike

Agencije
Prijedor: Otvoren Sedmi festival crteža i muzike

Prijedor - U Prijedoru je otvoren Sedmi festival crteža i muzike "Svašta nešto", koji je okupio studente likovnih akademija iz Beograda, Novog Sada, Trebinja i Banjaluke.

Direktor "Galerije `96" Tihomir Ilijašević rekao je sinoć da su prethodni festivali bili unaprijed definisani ili temom ili tehnikom, a da se ovogodišnji zove "Svašta nešto" zato što će mladi umjetnici razne teme izražavati u akvarelu, crtežu, fotografiji, video-artu i dizajnu.

"Misija ovog festivala je da se ovi vrhunski mladi umjetnici za 20-30 godina, kada budu izlagali i svirali po svijetu, rado odazovu pozivima onih koji se u to vrijeme budu bavili kulturom grada Prijedora", rekao je Ilijašević.

Šef Odsjeka za džez muziku Muzičke škole "Stanković" iz Beograda Boris Lemajić rekao je da su njegovi učenici na ovaj festival pozvani nakon što su domaćini putem interneta pogledali jedan njihov nastup u Beogradu.

"Imamo dosta uspeha. Naši učenici studiraju u Americi, Holandiji, Austriji, Njemačkoj i uspešno se bave muzikom", rekao je Lemajić.

U muzičkom programu sinoć je nastupio džez ansambl Muzičke škole "Stanković" iz Beograda, za 14. maj najavljen je koncert "Aleksandar Ševo džez trija" i solistkinje Tatjane Topić iz Banjaluke, a posljednje festivalske večeri doprinos obilježavanju 50 godina "Bitlsa" daće tamburaški orkestar Srpskog kulturno-umjetničkog društva "Doktor Mladen Stojanović" Prijedor, učenici Muzičke škole "Savo Balaban" Prijedor i ovdašnji rok muzičari.

Sedmi festival crteža i muzike "Svašta nešto" trajaće do 18. maja, kada će biti otvorena izložba radova nastalih u toku festivala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana