Prijedor: Komična priča kupila publiku

Snežana Tasić
Prijedor: Komična priča kupila publiku

Prijedor - Predstava "Večera budala" koju je po tekstu Fransisa Vebera režirao banjalučki glumac i reditelj Slobodan Perišić premijerno je izvedena na sceni Pozorišta Prijedor.

Komedija koja govori o namjeri trojice prijatelja da organizuju večeru na koju će svaki dovesti po jednu budalu, oduševila je u utorak uveče brojnu publiku. Riječ je o komadu koji je sa velikim uspjehom izvođen na brojnim pozorišnim scenama širom svijeta.

- Po prvim reakcijama se vidi da se predstava svidjela publici i nadam se da će imati uspjeha u regionu - kazao je Perišić.

Direktor Pozorišta Prijedor Zoran Baroš ističe da je dugotrajni aplauz rekao sve o novom komadu na sceni.

- Prije svega, riječ je o veoma kvalitetnom tekstu koji na komičan i tužan način oslikava društvo - kazao je Baroš.

U "Večeri budala" prepliću se elementi komedije karaktera i intrige. Ulogu Pinjona, strastvenog zaljubljenika u izradu maketa svjetskih građevina, igra Branko Janković, glumac Narodnog pozorišta RS iz Banjaluke.

- Zadovoljan sam reakcijom publike i na vidjelo je izašao taj pozitivan stav koji smo imali sve vrijeme rada na predstavi - rekao je Janković.

U predstavi igraju i Siniša Vučićević, Dean Batoz, Radenko Bilbija, Mirela Predojević, Željko Kasap, Želimir Rivić, Jelena Seksen. Scenograf je bio Marko Bilbija, kostimograf Jelena Vidović. Muziku je izabrao Petar Bilbija, dok je za grafički dizajn bio zadužen Vanja Vlačina. Predstavu će moći da vidi i banjalučka publika večeras u 20 časova na sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Veber

Fransis Veber je prvi uspjeh na sceni ostvario  dramom "Kidnapovanje" (1968), koja se osam mjeseci neprestano igrala u Parizu. Ipak, kao njegov najuspješniji projekat pokazao se film "Večera budala", a Holivud je odmah poslije premijere filma otkupio autorska prava za rimejk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana