Preminuo Kris Kristoferson, glumac i legenda kantri muzike

GS
Preminuo Kris Kristoferson, glumac i legenda kantri muzike

Kris Kristoferson, uticajni američki pjevač, tekstopisac i glumac, preminuo je u 88. godini.

Kristofersonova porodica potvrdila je njegovu smrt u nedjelju uveče, rekavši da je “preminuo mirno” kod kuće  na havajskom ostrvu Mauji protekle subote.

-Svi smo tako blagoslovljeni što smo proveli vrijeme s njim. Hvala što ste ga voljeli svih ovih godina, i kada vidite dugu, znajte da nam se svima smiješi - stoji u izjavi koju su potpisali njegova supruga Lisa, njegovo osmoro djece i sedmoro unučadi.

Kris Kristoferson je rođen u Braunsvilu, u državi Teksas, 22. juna 1936. godine. Od 2004. godine bio je član Kuće slavnih kantri muzike.

Kristoferson je napravio niz velikih hitova poput “ Me and Bobby McGee ” i “ Help Me Make It Through the Night ”.

Bio je i uspješan glumac.

Kristoferson je bio sportista pjesničkog senzibiliteta, bivši vojni oficir i pilot helikoptera.

Početkom 1970-ih, kada se već etablirao kao pjevač, započeo je i glumačku karijeru. Jedna od njegovih najpoznatijih uloga je ona u filmu “Zvijezda je rođena” uz Barbru Strejsend, što je bio jedan od najpopularnijih filmova u 1976. godini. Igrao je i glavne uloge u hit filmovima “Pet Garet i Bili Kid”, “Konvoj” i “Vrata raja”.

Radeći kao pilot helikoptera prevozeći radnike između naftnih polja u Luizijani i platformi na moru napisao je neke od svojih najupečatljivijih pjesama, uključujući “ Sunday Morning Comin' Down”, koja je u izvedbi Džonija Keša postala hit broj 1 u SAD-u.

Kristofferson je ostao i poznat po burnom životu kojeg su pratile brojne djevojke, alkohol i marihuana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana