Preminuo legendarni bubnjar

Tanjug
Preminuo legendarni bubnjar

SIDNEJ - Prvobitni bubnjar australijske hevi metal grupe AC/DC Kolin Burdžes preminuo je u 78. godini, objavljeno je na „Fejsbuk“ stranici hard rok benda, dok uzrok njegove smrti nije poznat.

-Veoma je tužno čuti da je Kolin Burdžes preminuo. On je bio naš prvi bubnjar i veoma poštovan muzičar. Srećne uspomene, počivaj u miru Koline", napisano je u objavi na Fejsbuku.

Australijski bend su 1973. godine osnovali braća Angus i Malkom Jang, kojima su se tada pridružili Burdžes, pevač Dejv Evans i basista Lari Van Kridtom, prenosi TMZ.

Međutim, naredne godine, Burdžes je izbačen iz grupe poslije hita "Can I sit next to you girl" i prvog nastupa u noćnom klubu Čekers u Sidneju, U Australiji, pošto su ga članovi benda optužili da se pojavio pijan na sceni.

Burdžesa su zamienili brojni bubnjari, sve dok se 1975. godine AC/DC nije pridružio Fil Rud.Kasnije je, zajedno sa ostalim članovima poznatog benda, 1988. godine primljen u australijsku kuću slavnih ARIA.

Prije nego što se pridružio AC/DC Burdžes je između 1968. i 1972. godine svirao bubnjeve u popularnom australijskom rok bendu pod nazivom The master apprentices.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana