Preminula komičarka Džoan Rivers

B92, AP, Tanjug
Preminula komičarka Džoan Rivers

Američka komičarka i voditeljka Džoan Rivers (81) preminula je 4. septembra u njujorškoj bolnici Maunt Sinaj, saopštila je njena ćerka Melisa Rivers a prenosi agencija AP.

Rivers je krajem avgusta hitno prevezena u bolnicu nakon što je doživjela srčani udar. Američki mediji javili su tada da je 81-godišnja glumica bila na operaciji glasnih žica na klinici u Njujorku kada je došlo do komplikacija. Rivers je iznenada prestala da diše, te je donijeta odluka da se smjesta prebaci u bolnicu Maunt Sinaj.

Omiljeno televizijsko lice, Rivers je 50 godina prisutna u šou biznisu. Najpoznatija je kao voditeljka modne emisije "Fashion Police " na kanalu "E!". Takođe ima i svoj onlajn šou "In Bed With Joan" kao i rijaliti šou sa svojom ćerkom koji se emituje na kanalu WEtv.

Autorka je nekoliko danas uobičajenih voditeljskih pitanja kao što su "Možemo li da razgovaramo?") i "Koga to nosite?", misleći na modnu kreaciju koju je određena poznata ličnost ponijela na crvenom tepihu.

Rodom iz Njujorka, Rivers je ušla u šou biznis sanjajući o pozorišnoj karijeri. Vremenom je komedija postala način kojim se izržavala između dvije uloge.

"Neko je rekao 'Možeš da zaradiš šest dolara nastupajući po klubovima, a ja sam pomislila eto posla za mene. Bolje to nego da po cio dan kucam na mašini", ispričala je 2013. popularna komičarka, govoreći o svojim počecima.

Komediju i svoje komičarske nastupa često je upoređivala sa narkoticima.

"Nije mi potrebna prava droga. Nije mi potreban alcohol. Potrebna mi je radost koju osjećam dok nastupa. To me pokreće. Ništa drugo mi nije potrebno", kazala je u razgovoru za "Hollywood Reporter " 2012. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana