Preminula Džuli Kruz, pjevačica i saradnica Dejvida Linča

B.P.
Preminula Džuli Kruz, pjevačica i saradnica Dejvida Linča

LOS ANĐELES - Džuli Kruz, kultna pjevačica čija je eterična muzika u velikoj mjeri obilježila filmsko stvaralaštvo režisera Dejvida Linča, umrla je u 65. godini.

Njen suprug Edvard Grinan potvrdio je ovu informaciuju na „Fejsbuku“ uz dirljivi oproštaj od svoje životne partnerke

-Napustila je svijet pod sopstvenim uslovima. Bez žaljenja. Sada će zauvijek lutati. Neka ti duša počiva u miru ljubavi - napisao je Grinan.

Rođena je u Ajovi 1956. godine, a njena saradnja sa Linčom započela je 1986. i njegovim filmom "Plavi somot", u kojem se čuje njena vokalna saradnja sa Anđelom Badalamentijem  u numeri "Mysteries of Love".  Godine 1990. pojavila se zajedno sa Nikolasom Kejdžom i Laurom Dern  u Linčovoj avangardnoj predstavi "Industrijska simfonija broj 1." Najpoznatija pjesma u karijeri Kruzove bila je "Falling",  instrumentalna muzika, koju je napisao Badalamenti, a koja je  korišćena kao tema za kultnu seriju "Tvin Piks", koja je debitovala 1990. godine. Linč je specijalno za Džuli napisao tekst za vokalnu verziju, koja je bilo hit širom planete. Pojavila se i kao lik u seriji, pjevajući u gradskim barovima kao i u filmu "Vatro, hodaj sa mnom". Godine 2017. pojavila se u trećoj sezoni serije "Tvin Piks", a sam Linč je rekao da je njihov poslovni odnos specifičan.

-Izgleda da je ona moja mlađa sestra. Ne voliš ono što ti stariji brat kaže da radiš. Ponekad se moraš naljutiti. I jeste li ikada vidjeli njeno raspoloženje? Svako može izgledati smiješno kada je ljut, ali mnogo je volim - rekao je Linč.

Tokom karijere snimila je nekoliko solo albuma, a najpoznatiji su "The Voice of Love"(1993), "The Art of Being a Girl"(2002) i "My Secret Life (2011). Zbog dijagnoze lupusa povukla se iz svijeta muzike 2018. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana