Premijera u Gradskom pozorištu Jazavac: Urnebesni zapleti ismijali poroke društva

Mirna Pijetlović foto: A. Čavić
Premijera u Gradskom pozorištu Jazavac: Urnebesni zapleti ismijali poroke društva

Banjaluka - Držati punih sat i dvadeset minuta apsolutnu pažnju publike, koja će se pri tom smijati i zabaviti, predstavlja i te kako težak zadatak komedije koja je, iako se mnogima tako ne čini, veliki izazov, ako ne i najveći, kako za reditelja, tako i za glumce.

Umijeće je i pronaći pravu mjeru, odnosno dozu humora na sceni te izbjeći banalnosti u izrazu, a ako je suditi po reakcijama publike, ali i stručne pozorišne javnosti, sve to je uspio glumački ansambl Gradskog pozorišta "Jazavac" sa rediteljem Željkom Stjepanovićem na čelu. Oni su u nedjelju uveče premijerno izveli predstavu "Pidžama za šestoro", rađenu po dobro poznatom tekstu Marka Kamoletija.

Brza i duhovita igra glumaca, te radnja koju je Stjepanović smjestio između Banjaluke, Prijedora i Doboja, učinili su da ovaj vodvilj publiku u potpunosti uvuče u urnebesne zaplete bračnih i muško-ženskih odnosa.

- Publika voli vodvilj i upravo ta žustra igra i mnoštvo zanimljivih životnih situacija u kojima se nađu likovi, ljubitelje teatra će sigurno ponovo vratiti u pozorište. Uživali smo radeći na ovoj predstavi i nadam se da ćemo doživjeti sudbinu beogradske predstave "Buba u uhu" koja je odigrana više od 1.600 puta - kazao je reditelj Stjepanović i najavio da će predstava sigurno imati i festivalski život.

Kako je kazao Stjepanović, pokretač dramske radnje je strasna želja glavnog lika Bore, koga je vjerno dočarao glumac Boris Šavija, da, iako oženjen, ima ljubavnu vezu sa drugom ženom. Ta želja stavila je likove u niz komičnih situacija u kojima se ismijavaju poroci i nastranosti pojedinca, ali i čitavog sloja određenog društva.

U jednoj od tih nezgodnih situacija našao se i Borin kum Đoko, koga tumači Velimir Blanić, a koji je u ljubavnoj vezi sa njegovom ženom Živkom, koju tumači Anja Ilić.

- Rad na komediji zahtijeva veliku posvećenost i koncentraciju, a da li smo uspjeli u svom cilju, na kraju odlučuje samo publika koja će se smijati ili ne - kaže Blanić.

U predstavi još igraju i Dragana Marić koja je na scenu donijela lik kuvarice Suze, Snježana Štikić igra ljubavnicu Suzanu, a ljubomornog muža, mesara oživio je Zlatan Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana