Premijera predstave Umreži me nježno

Srna
Premijera predstave Umreži me nježno

Prnjavor - Omladinski ansaml Dramske scene Srpskog prosvjetno-kulturnog društva "Prosvjeta" iz Prnjavora izveo je večeras premijerno pred domaćom publikom predstavu "Umreži me nježno".

Rukovodilac ovog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić, scenarista i režiser predstave, rekla je Srni da je ovo prva neverbalna predstava u izvođenju "Prosvjetinog" pozorišta.


"Imali smo osnovnu ideju da prikažemo današnji život u kojem je nestalo komunikacije, pogleda, empatije i razumijevanja. Pretvorili smo se u zombije i robote, svi smo isti, isto se ponašamo, isto radimo", rekla je Radonjićeva.

Ona je dodala da je predstava glumački izuzetno zahtjevna jer se morala postići sinhronizovanost radnje koja prikazuje tri identična dana u tri različite brzine.

"Postavlja se pitanje želimo li ovakav svijet ili možemo nešto da uradimo, da budemo individualci, drugačiji. Na kraju predstave nudimo rješenje za spas monotonog svijeta i života, a ono se nalazi u umjetnosti", kaže Radonjićeva.

Ona ističe da se na jednoobraznost življenja u savremenom društvu pokušalo ukazati i originalnim kostimima, jer je svih deset glumaca u predstavi obučeno na isti način, u crno-bijele kostime.

"Prosvjetina" Dramska scena u Prnjavoru će u četvrtak, 21. aprila, izvođenjem predstave za djecu "Bajka o bajci" upriličiti jubilarnu, 30. premijeru, kojoj će prisustvovati i gosti iz Srbije, pisci Tode Nikoletić i Peđa Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana