Predstavnik Ambasade Rusije u posjeti Festivalu DPRS

B. P.
Predstavnik Ambasade Rusije u posjeti Festivalu DPRS

BANjALUKA - Sinoćnjem izvođenju predstave "Beba i mama" (Priča o malom ždrijebetu i sreći) u produkciji Državnog dječijeg dramskog pozorišta iz Sankt Petersburga, Rusija, prisustvovao je i predstavnik Ambasade Ruske Federacije u BiH Ilija Gladkov.

Članovi umjetničkog ansambla iz Rusije prenijeli su Gladkovu utiske nakon susreta sa banjalučkom publikom, kao i sa banjalučkim kolegama, jer ruski umjetnici borave u Banja Luci od 13. oktobra i otvaranja Festivala.

Zahvalnost za dolazak u Republiku Srpsku i čestitke za izvođenje, iskazala je i pomoćnik ministra za kulturu, Tanja Đaković.

Bila je ovo divna prilika da se u Banjaluci predstavi jedan od najsnažnijih teatara Rusije, koji se oduševili i mališane i odrasle, jer je ruska škola umjetnosti za djecu svjetski prestižna i vrhunskog nivoa.  Danas je u okviru Međunarodnog festivala za djecu zakazno izvođenje komada „Calaveritass-radost života“ u izvođenju teatra „Mil Rostros“ iz Meksiko Sitija u 18. časova, dok je za sutra zakazano izvođenje predstave „Magični grad“ , pozorišta lutaka „Pinokio“ iz Beograda Srbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana