Predstavljeno Zagrljeno klasje Gordane Radonjić-Mitrović

Tanjug
Predstavljeno Zagrljeno klasje Gordane Radonjić-Mitrović

Bijeljina - U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je predstavljena zbirka pjesama "Zagrljeno klasje" autora Gordane Radonjić-Mitrović.

Mitrovićeva /32/ je rođena u Bijeljini, odrasla na Zlatiboru, završila je Policijsku akademiju u Banjaluci i radi kao policajac u Ugljeviku, a uskoro odlazi u mirovnu misiju UN u Južnom Sudanu.

Ovo je njena prva knjiga sa 40 pjesama koje su nastale od srednjoškolskih dana do danas, a sprema i zbirku poezije za djecu.

Za svoje pjesme Mitrovićeva kaže da su uglavnom ljubavne i da su radosne i razigrane, u inat današnjici, ali da za nju poezija nije bijeg od stvarnosti nego utočište duše.

Ona kaže da inspraciju za dječiju poeziju nalazi u svoje tri kćerke i u potrebi da se na život i svakodnevicu gleda vedro i optimistično, očima djeteta.

Recenzent knjige Miodrag Mladenović rekao je na predstavljanju poezije Gordane Radonjić-Mitrović u bijeljiskoj biblioteci da su njene pjesme lijepe i lepršave, oslobođene vezanog stiha i pomalo sentimentalne.

Na ovoj književnoj večeri nastupio je i proslavljeni Orkestar harmonika Osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana