Predstavljen roman "Miris fočanskih ruža"

Srna
Predstavljen roman "Miris fočanskih ruža"

VIŠEGRAD - Roman Ljiljane Rašević Vidojević "Miris fočanskih ruža" predstavljen je u Kulturnom centru "Ivo Andrić" u Višegradu.

"Radnja romana je smještena u Foči, mom rodnom gradu, kojem sam odala zahvalnost ovim romanom. Roman govori o sudbini jedne porodice i nekoliko njenih naraštaja u periodu od oko 100 godina, gdje sam pokušala da ispreplećem različita vremena, događaje i ljude. To je priča o precima i njihovim potomcima koja se prenosi sa oca na sina", rekla je Vidojevićeva.

Prema njenim riječima, roman je inspirisan sudbinama njenih davnih predaka i stradanjima u Velikom ratu.

Predsjednik fočanskog Opštinskog odbora Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Radisav Mašić rekao je da se u romanu govori o sudbini jedne porodice koja se prelama na sudbinu cijelog naroda.

"Priča o porodici koja je preživjela Prvi svjetski rat, odlaze u logor, sve su to drame koje su se u ovoj knjizi prelomile. Dosta toponima vezanih za Foču, za događaje koji se dešavaju u Foči, u knjizi je obrađeno. Imamo i lik Hercega Stjepana", naglasio je Mašić.

Ljiljana Rašević Vidojević rođena je 1968. godine u Foči, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Studirala je na Šumarskom fakultetu u Sarajevu, a diplomirala na Šumarskom fakultetu u Beogradu. Radi u Goraždu, a živi u Foči.

Do sada je objavila romane "Na trećoj terasi", "Plava voda", "Prekinute ljubavi" i "Ljubav u malom gradu". Izdavač je "Svet knjige" iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana