Predstava Podvala podiže zavjesu 19. Teatar festa Petar Kočić u Banjaluci

M. P.
Predstava Podvala podiže zavjesu 19. Teatar festa Petar Kočić u Banjaluci

Banjaluka - Predstavom "Podvala" Milovana Glišića u režiji Đurđe Tešić, a u izvođenju Narodnog pozorišta Republike Srpske, 17. maja će biti otvoren 19. Teatar fest "Petar Kočić" u Banjaluci.

Selektor ovogodišnjeg izdanja festivala, koji će trajati do 24. maja, je Ljiljana Čekić koja je na pres-konferenciji održanoj juče istakla da je imala izuzetno zahtjevan zadatak. Morala je izabrati predstave koje su dobre i aktuelne, a koje s druge strane tehnički mogu biti izvedene na prilično maloj sceni nacionalnog teatra. Tako će ljubitelji pozorišta na festivalu imati priliku da pogledaju predstave "Bela kafa" Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića, a u izvođenju Narodnog pozorišta u Beogradu, kao i "Čudovište" Branislava Ilića, reditelja Predraga Štrpca koju izvodi Narodno pozorište "Toša Jovanović" iz Zrenjanina. Pozorište Atelje 212 iz Beograda izvešće autorski projekat Mije Knežević "Kafa i cigarete - pozdrav iz Beograda", a Srpsko narodno pozorište Novi Sad predstavu "Duh koji hoda" autora Dejana Dukovskog u režiji Aleksandra Popovskog.

Publiku očekuje i komad "Sumnjivo lice" Branislava Nušića u režiji Olivere Đorđević, a u izvođenju Hrvatskog narodnog kazališta Osijek te predstava "Čaruga" autora Radoslava Pavlovića, koju je režirao Stanislav Grujić, a izvodi koprodukcijski ansambl Narodnog pozorišta Leskovac i "Puls" teatar iz Lazarevca. Na zatvaranju festivala, kada će biti dodijeljene i tradicionalne nagrade, organizatori su pripremili gala koncert Konstantina Kostjukova i zvijezda baleta iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana