Predstava Pisac porodične priče izvedena sa namjerom da gledaoce učini humanijim

R. Mi.
Predstava Pisac porodične priče izvedena sa namjerom da gledaoce učini humanijim

Trebinje - Predstavu "Pisac porodične istorije", u režiji Slobodana Marunovića, glumci Gradskog pozorišta Trebinje izveli su premijerno u Kulturnom centru.

Dramski tekst Ljubomira Đurkovića je tragična farsa u deset slika koja kroz humor i na univerzalan način govori o obezličenju koje su nametnuli ratni i poslijeratni događaji.

To je drama o raspadu porodice, o marginalcima koji strašno žele da uzlete, ali svaki takav pokušaj biva još dublji i još tragičniji pad.

Glumačka ekipa oduševila je trebinjsku publiku, a zadovoljan je bio i režiser Slobodan Marunović koji je istakao da je od prvog trenutka znao da će sa ovim glumcima napraviti predstavu koja će služiti na čast pozorištu i Trebinju.

- Predstava ima namjeru da gledaoce učini boljim, humanijim ljudima, koji prepoznaju svoje mane i svoje vrline, te da ukaže na ono što je iza nas i što ne bi trebalo više nikada da se ponovi - naveo je on.

Riječ je o spoju talenta, mladosti i iskustva, a očekivanja su krajnje pozitivna.

- Veoma sam zadovoljan početkom našeg rada. Ovo je veoma talentovana ekipa, sastavljena od iskusnih i oprobanih glumaca i ljudi koji vode ovo pozorište, održavaju ga u životu, prije svega mislim na Željka Miloševića koji je spiritus movens pozorišta i pozorišnog života u Trebinju, i mladih snaga, što me posebno raduje. Biće to kombinacija iskustva i mladosti, jedan lijepi spoj za moj rad na ovoj predstavi - naglasio je reditelj.

U novoj predstavi domaćeg pozorišta igraju Darko Kurtović, Vesna Đurić, Igor Svrdlin, Željko Milošević, Miodrag Šešelj, Jefimija Ot, Mira Bokun i mlade glumačke snage Mitar Milićević i David Popadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana