Predstava “Kuća na granici” favorit publike “Festivala festivala”

RTRS
Predstava “Kuća na granici” favorit publike “Festivala festivala”

Trebinje - Predstava “Kuća na granici” Centra za kulturu “Masuka” iz Velike Plane, koja je izvedena u četvrtak, treće takmičarske večeri, dosadašnji je favorit publike “Festivala festivala”, koji se održava u Trebinju.

Iako tek na polovini festivala, trupu iz Velike Plane su najboljom okarakterisali svi anketirani posjetioci. Scenario je rađen po tekstu Slavomira Mrožeka, a u režiji Dejana Cicmilovića, koji kaže da, iako napisan mnogo ranije, komad je i danas aktuelan i potpuno tačan.

“Komad na duhovit, groteskan i sarkastičan način prikazuje vrijeme u kome živimo i situaciju u kojoj je danas, ne samo Srbija, već pola Balkana, podijeljena i iskomadana i to od strane onih koji ne razumiju mentalitet ovih ljudi, određujući im granicu koja prolazi kroz samu kuću jedne porodice i određuje im kada će i šta jesti, hoće li pušiti, piti rakiju i slično”, kaže Cicmilović.

Trupa iz Velike plane, i pored svih dobrih strana Evropske unije, prikazuje iznenadni i nenajavljeni upad evropskih diplomata na jedno porodično imanje u Srbiji, što ostavlja gorak ukus.

Do kraja festivala slijede promocije još dvije publikacije - “Pozorišni rečnik” i “Savremena srpska drama”, dok će na završnoj večeri u nedjelju veče biti prikazan i scensko-muzički program studenata Akademije umjetnosti iz Banjaluke - “Mala noćna muzika”. Tokom festivala na trebinjskim ulicama organizovane su scensko-muzičke forme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana